Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 12:36

Dobili dva najsuvremenija vozila hitne pomoći vrijedna 1,1 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE JOŠ SPREMNIJI -

POŽEGA – Zavod za Hitnu medicinu Požeško-slavonske županije od danas je još spremniji i brže reagira na potrebe za hitnom medicinskom pomoći, jer je svome voznom parku pridružio još dva vozila. Radi se o "VW Transporterima" vrijednim 1,1 milijuna kuna, sa sve četiri vuče, 204 KS, brzo, potpuno opremljeno, najsuvremenije vozilo hitne pomoći. Ono će uz do sada sedam vozila hitne pomoći podići standard hitne medicine.

IMG 2079- Opremljeni su po najvišim standardima na razini Europske unije, sa ovakvim vozilima stojimo u rangu sa bilo kojim europskim gradom. Vrijednost svakog vozila je 550 tisuća kuna, od čega je Požeško-slavonska županija sudjelovala ukupno sa 750 tisuća kuna, a 350 tisuća kuna izdvojio je Zavod za hitnu medicinu iz svojih sredstava. Zahvaljujem županiji na razumijevanju i prepoznavanju naših potreba za ovakvim vozilima kojima podižemo standard - istakao je Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, koji trenutno zapošljava 50 djelatnika, a u narednom razdoblju zaposlit će se još 15 djelatnika, jer se osniva Tim 2 u Pleternici i novi Tim 1 u Pakracu.

Primopredaji vozila nazočili su saborski zastupnik Franjo Lucić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je vozačima uručio ključeve novih vozila.

IMG 2100- Ponosni smo i sretni jer je naša županija dobila dva nova izuzetno moderna dobra vozila, tako da niti jedan stanovnik naše županije neće doći u situaciju da mu se ne pomogne. Ovakva vozila za sada imaju samo neke bolnice u Hrvatskoj, a našoj županiji su bila neophodna jer imamo 277 naselja i u brdskim dijelovima. Ponosan sam što smo uspjeli iz proračuna i sustava decentraliziranih sredstava izdvojiti 1,1 milijun kuna. Pripremamo i nabavku nove opreme koncesionarima u zdravstvu, te novi projekt na proširenju naše bolnice vrijedan 30 milijuna kuna. Priprema se i izgradnja novog Zavoda za hitnu medicinu uz bolnicu, čime pokazujemo maksimalnu brigu za naše stanovništvo - rekao je župan Tomašević koji je zaželio vozačima da što duže voze vozila pomažući ljudima.

Tekst/foto: Vladimir Protić