Petak, 18 Studeni 2016 11:27

Slijepi učenici dobili posebno opremljeno senzoričko igralište

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČENICIMA S TEŠKOĆAMA I SLIJEPIM UČENICIMA DONACIJOM JANE OSIGURAN NAPREDAK U RAZVOJU -

PAKRAC - Pakračka Osnovna škola Braća Radić posebnu pozornost posvetila je svojim učenicima s teškoćama, za koje već godinama nastoji osigurati što bolje uvjete za odgoj i obrazovanje, ali i njihovo druženje s ostalom djecom. Iako su za učenike s teškoćama u razvoju i slijepe učenike osigurane posebne učionice i oprema za učenje, prostor za njihovu igru i druženje i dalje je bio neostvaren san. Tako su svojim sudjelovanjem u natječaju koji je raspisala Predstavnica Jamnice Marija Jelic Ana Majhenic i Petar Cvirn te predstavnici i učenici OS brace Radica Pakrac„Voda s porukom“ dobili donaciju dvije sprave za vježbanje, a Jana je omogućila izgradnju senzoričkog igrališta opremljenog posebnim spravama za izvođenje vježbi nužnih za pravilan fizički razvoj djece, ali i igru i druženje slijepih učenika s ostalim polaznicima škole.

- U donacijskom programu pakračka OŠ odabrana je među stotinjak projekata, a Jana je ove godine odobrila 6 projekta – istakla je predstavnica Jamnice d.d., Marija Jelić, koja je zajedno sa glumcima, Anom Majhenić i Petrom Cvirnom u zajedničkoj igri s djecom predala uređeno igralište.

Razdragani mališani proveli su nezaboravne trenutke isprobavajući sprave i neke zanimljive oblike vježbi. Novo opremljeno igralište za to se pokazalo kao idealno. Uz poruku donatora Budi i ti nekome anđeo!, Jana je za predstojeće blagdane poklonila najveći dar - priliku da jednostavnim riječima i djelima usreći i razveseli one posebne među nama.

Ana Majhenic i Petar Cvirn sa slijepim ucenicima- Naša škola se javila na ovaj natječaj i evo dobili smo opremu za igralište za naša tri slijepa učenika. Ovi učenici će sada moći adekvatno i primjereno provoditi nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, igrati se na igralištu, družiti s ostalom djecom što će naravno pozitivno utjecati na njihov razvoj - istakla je ravnateljica škole Sanja Delač.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska