Četvrtak, 18 Veljača 2016 14:27

Za dječjeg gradonačelnika izabran Karlo Bajt

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA DOBILA NOVU DJEČJU GRADSKU UPRAVU -

POŽEGA – U starogradskoj požeškoj vijećnici konstituirano je novo Gradsko dječje vijeće, vijećnici su položili prisegu, te izabran predsjednik Gradskog vijeća i dječji gradonačelnik i njegova zamjenica. Za novog dječjeg gradonačelnika jednoglasno je izabran Karlo Bajt, učenik 5. razreda iz OŠ Julija Kempfa, njegova zamjenica postala je Petra Čuljak iz OŠ Dobriše Cesarića. Za predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća izabrana je Marija Brus, učenica 5. razreda iz OŠ Antuna Kanižlića, a za njenu zamjenicu Erik Hajpek iz OŠ Antuna Kanižlića.IMG 2558

Mlade vijećnike pozdravio je na početku veliki požeški gradonačelnik Vedran Neferović i izrazio svoje zadovoljstvo da će moći surađivati s mladim osobama, te posebno oko rješavanja problema koje oni budu inicirali. - Kad krenete s radom, želio bih da budete aktivni te da dajete prijedloge i donesete ih pred odrasle vijećnike. U svojim školama, dijelovima grada u kojima živite, uočavajte stvari koje želite mijenjati u našem gradu. Svoje ideje slobodno iznesite. U ovom trenutku vam mogu reći kako ćemo uskoro jednu školu iznenaditi s novim igralištem, a ono što vjerujem, svi željno očekujemo, da ove sezone provedemo jedno lijepo ljeto na gradskom bazenu, da uredimo taj bazen te da tamo imamo prostor za ugodan boravak tijekom praznika. Sve prijedloge dostavit ćete meni i zajedno ćemo vidjeti što napraviti. Pozivam vas da budite slobodni, hrabri i kreativni i onda ćemo imati suradnju da nešto napravimo u ovom gradu, baš onako kako vi to želite – istakao je gradonačelnik Neferović i pozvao na zajednički rad, a svog kolegu gradonačelnika Karla Bajta zamolio da ga uskoro primi na razgovor.

Po riječima tajnice Dječjeg gradskog vijeća, Zorice Krpan, radit će se ozbiljno na sjednicama, koje će biti najmanje četiri puta godišnje, a o vijećnicima ovisi koliko će točaka dnevnog reda svojim prijedlozima potaknuti. Vijeće će imati i svoj financijski i operativni plan rada, a kako vidimo odmah po prvim izjavama koje su dali čelnici, imaju volje za rad i znaju što hoće.

11-godišnji Karlo Bajt, dječji gradonačelnik, kao učenik 5. razreda kaže: - Volim nogomet i volim trenirati, igram i rukomet, a jako sam sretan i želim zahvaliti Franu Miličeviću što me predložio za gradonačelnika. Mislim da je to dobra funkcija a ja osobno ću se zalagati da se napravi biciklistička staza. Bilo bi dobro napraviti i zatvorene bazene da se možemo kupati i preko zima, a ne samo preko ljeta, te da se napravi dobro igralište uz školu Julija Kempfa. Slušat ću i prijedloge učenika s drugih gradskih škola.

11-godišnja Marija Brus, dječja predsjednica vijeća, učenica 5. razreda kaže: - Bavim se odbojkom a u slobodno vrijeme družim se s prijateljima. Ja ću predložiti da naša škola Antuna Kanižlića dobije sportsku dvoranu i igralište u Požegi. Sviđa mi se i ideja o uređenju bazena.

Pod točkom razno, predstavnica OŠ Dobriše Cesarića, zamjenica gradonačelnika Petra Čuljak zatražila je potporu za projekt koji će održati u ožujku pod nazivom „Medaljica Cesarica“ kojim žele obilježiti Svjetski dan sindroma Down u školi.

IZABRANI VIJEĆNICI

1.Gabrijel Ćorić
2.Fran Marijanović
3.Karlo Bajt
4.Đuro Potnik
5.Ana Dubiel
6.David Ralašić
7.Erik Hajpek
8.Roberto Hodak
9.Marta Hac
10.Marija Brus
11.Filip Jakobović
12.Jana Mustapić
13.Jan Čokrlić
14.Ana Marjanović
15.Toni Radić
16.Nora Šarić
17.Petra Čuljak
18.Mia Zekić

Tekst/foto: Vladimir Protić