Srijeda, 22 Travanj 2015 14:48

Grad Požega odobrava suglasnost ali nezna u što se ulaže

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KAKVO ULAGANJE PLANIRA VELEUČILIŠTE U POŽEGI ZA KOJE JE ZATRAŽILO SUGLASNOST OD GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Iako je grad Požega vlasnik svih nekretnina u Vukovarskoj ulici koje koristi Veleučilište u Požegi temeljem Sporazuma o korištenju nekretnine nije ni do sada bilo zadovoljno načinom komuniciranja i suradnje s veleučilištem. Pa su tako odbijani svi pokušaji suradnje na ponudi grada Požege da se krene u izgradnju studentskog doma, a institucije grada i županije su odbijane za korištenje nekih dvorana Veleučilišta za značajne manifestacije. Kada znamo da je u gradu na vlasti zadnje dvije godine HDZ, a u Veleučilištu Upravnim vijećem upravlja SDP, sve postaje jasnije, zašto te dvije institucije ne surađuju.

U tom stilu slabe suradnje gradu Požegi se jednim kratkim dopisom od 6 redova obratilo Veleučilište u Požegi u kojemu traži suglasnost za dogradnju glavne zgrade Veleučilišta a vrijednost dogradnje iznosi 10 milijuna kuna. – Zar je teško dogovoriti živi sastanak, sjesti za isti stol, prezentirati projekt, reći što se želi, koji su sadržaji tog projekta, pojasniti građanima i gradonačelniku, Gradskom vijeću, što je to što Veleučilište u Požegi investira. Smetnji od ove gradske vlasti nema – kaže gradonačelnik Vedran Neferović koji pozdravlja sve investicije koje idu na dobrobit. On žali što nitko iz Veleučilišta nije reagirao na ponudu da se razmišlja o studentskom domu u Požegi, jer upravo ovih dana Ministarstvo regionalnog razvoja je objavilo listu natječaja, gdje od lipnja otvara natječaje za gradnju novih studentskih domova kojima će osnivač biti javna veleučilišta, a tu investiciju sufinancira u 100% iznosu. Grad je nudio i pomoć oko rješavanja zemljišta za novi studentski dom, sada se otvara mogućnost dobivanja cijelog iznosa koštanja gradnje i Neferović ponovno poziva na uspostavljanje suradnje za zajednički interes svih. Grad je poslao dopis Veleučilištu da su suglasni s dogradnjom, ali traži u što kraćem vremenu na Dekan Dinko Zimauvid idejno rješenje namjeravanog zahvata u prostoru.

Odgovor smo potražili i na Veleučilištu u Požegi, gdje smo također ostali bez pravog odgovora. V. d. dekana dr. sc. Dinko Zima je rekao: - Dok ne vidim o čemu se radi nemamo još niti odgovor grada Požege, pa nemogu to komentirati. Nismo željeli raditi idejni projekt i ulaziti u trošak izrade projektne dokumentacije dok ne dobijemo suglasnost grada Požege. To će biti učionice, laboratorije, proširenje prostora za izvođenje nastave a tko to financira ne mogu vam reći – bio je vrlo štur Dinko Zima, koji zbog zauzetosti nije mogao ni primiti novinare požeških redakcija, pa je ovo samo telefonski razgovor s v.d. dekana.

Tekst/foto: Vladimir Protić