Srijeda, 22 Travanj 2015 14:30

Gradonačelnik Neferović obišao Turnić, Alagince i Šeovce

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SUSRET ČELNIŠTVA GRADA I STANOVNIKA PRIGRADSKIH NASELJA -

ALAGINCI / ŠEOVCI / TURNIĆ - Požeški gradonačelnik Vedran Neferović posjetio je prigradska naselja Alagince, Šeovce i Turnić, susrevši se s tamošnjim predsjednicima mjesnih odbora, ali i brojnim građanima. Razlog gradonačelnikova posjeta, u čijoj su pratnji bili i njegovi zamjenici Darko Puljašić i Mario Pilon, bilo je zanimanje za komunalnu i infrastrukturnu problematiku u spomenutim naseljima.

Po dolasku u Alagince, gradonačelnika je predsjednik mjesnoga odboraturnić1 Dragan Borevac izvijestio kako prema planu napreduje izgradnja sjenice i novoga dječjega igrališta, što su omogućili Zaklada Slagalica, Grad Požega i mještani. Zahvalio se tom prigodom na izgradnji i postavljanju autobusnoga ugibališta i nadstrešnice te na činjenici da će uskoro Tekija krenuti s nastavkom izgradnje kanalizacijske mreže u gornjem dijelu sela, što tamošnji mještani čekaju više od deset godina.

U prigradskom naselju Šeovcima bilo je posebno veselo. Naime, uz predsjednika mjesnoga odbora Ivicu Samardžiju i njegove suradnike, gradske je čelnike dočekalo i tridesetak djece. U Šeovcima, naime, ne živi mnogo stanovnika, njih oko 120, no gotovo polovica su mladi do 25 godina. Budući da u selu postoje tri sakralna objekta oko kojih je potrebno izvršiti određene radove, s mještanima je jučer bio i njihov župnik vlč. Ivica Žuljević.

Gradonačelnik je obećao kako će Grad Požega početkom ljeta izgraditi autobusno stajalište s nadstrešnicom na traženoj lokaciji, a kako se ono alagincinalazi blizu središnjega mjesnoga križa, taj će se prostor urediti kao jedinstvena cjelina. Također, Grad će pomoći urediti i prostor oko manje mjesne kapelice, ali i one veće, prema kojoj će se popločiti pristupna staza. Zanimljivo, baš je jučer mještanin Šeovaca, Josip Legac kao prvi u selu priključio svoju kuću na gradski vodovod, budući da je priključivanje na gradski vodovod tek nedavno omogućeno, angažmanom Grada prema Tekiji.

U Turniću, kako je rekao predsjednik tamošnjega mjesnoga odbora Kristijan Perković, niz je manjih problema koji muče građane, od uređenja groblja i kapelice do postavljanja putokaza za selo, uz jedan veći problem – proširenje i uređenje poljskoga puta prema Šeovcima. Grad Požega će, kazao je gradonačelnik Neferović, ovih dana krenuti u uređenje groblja u Turniću te kapelice u središtu mjesta, dok će se problem spojne ceste prema Šeovcima, što muči stanovnike oba susjedna sela, nastojati riješiti iduće proračunske godine.