Srijeda, 01 Travanj 2015 16:24

Sada mogu sva velička djeca u vrtić

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVI DJEČJI VRTIĆ GRAĐANIMA VELIKE ZA USKRS -

 VELIKA – Nakon dvije godine i početnih problema s izvođačem radova te provođenja novog natječaja za izvođača Dječji vrtić vrijedan 3,5 milijuna kuna u Velikoj je završen i svečano predan na upotrebu.

– Odredili smo si rok od dvije godine i drago mi je da smo se uspjeli uklopiti u taj rok. Investicija je išla u četiri faze a uz Ministarstvo regionalnog razvoja i općina Velika je financirala 50% od 3,5 milijuna kuna. Izvršen je nadzor od strane ministarstva, uvjerili su se da smo u potpunosti namjenski trošili sredstva i sad očekujemo završnu isplatu njihovog dijela – rekao je načelnik općine Vlado Boban zaista sretan što je od velikih milijunskih gubitaka koje je naslijedio u općini Velika, sve dugove vratio te u općini Velika pokrenuo i investicije i ulaganja, kao ovo u budućnost u mlade naraštaje. - Ovo je najljepši poklon stanovnicima Velike za Uskrs - istakao je Boban.

Vrtić će imati dvije odgojne skupine i jednu skupinu jasličke djece, ukupno pedeset djece. Osim što smo povećali kapacitet djece u novom vrtiću zaposlili smo i četiri nova djelatnika. Sada mogu sva velička djeca ići u vrtić, a moći ćemo primiti dio djece iz općine Kaptol koje nismo do sada mogli primiti zbog malog kapaciteta – kaže Boban.

Na svečanom otvorenju nazočili su i čestitali Veličanima saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te načelnici općina i gradonačelnici gradova s područja županije. Čestitke je putem brzojava uputila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst/Foto: Vladimir Protić