Ponedjeljak, 22 Prosinac 2014 09:44

Za razvoj i zapošljavanje 350 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OD IDUĆE GODINE POŽEŠKI PRORAČUN POTIČE PODUZETNIŠTVO

 POŽEGA – Proračun grada Požege za 2015. godinu planirao je posebna sredstva za realizaciju programa poticaja zapošljavanja i razvoja poduzetništva i to u visini od 350 tisuća kuna. Donesena je i posebna Odluka o načinu provedbe i upućen javni poziv svim zainteresiranim poduzetnicima i posebno budućim poduzetnicima.

 – Projekt obuhvaća zapošljavanje nezaposlenih osoba, te osnivanje novih obrta i drugih slobodnih zanimanja. Korisnici sredstava su postojeća i nova mala i srednja trgovačka društva koji imaju sjedište ili poslovne jedinice na području grada Požege, te obrtnici i slobodna zanimanja. Sredstva mogu koristiti poduzetnici koji će zaposliti osobe na području grada na neodređeno ili određeno vrijeme od 12 mjeseci koji se nalaze u evidenciji nezaposlenih duže od 30 dana. predviđen je jednokratni poticaj od 5.000 kuna po zaposlenoj osobi i mjesečni poticaj od 20% na bruto plaću a najviše do 1.000 kuna mjesečno – istakao je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon. Za neprofitne organizacije koje ostvaruju projekte od Europske unije imaju pravo koristiti do 1.000 kuna mjesečno za zapošljavanje osoba koje vode projekt ili sudjeluju u realizaciji projekta.

 Dodatna sredstva mogu koristiti i svi oni koji se odluče otvoriti svoj obrt u 2015. godini i to jednokratni iznos od 5.000 kuna. Uz zahtjev za poticaj trebat će priložiti određeni broj dokumentacije, a propisani su sve obveze i prava koja poduzetnici imaju. Sredstva su osigurana u proračunu grada Požege te se pozivaju poduzetnici da se informiraju i prijave za ove poticaje a sve u cilju da se potakne zapošljavanje na području grada Požege.