Petak, 31 Siječanj 2014 13:30

Dnevni boravak za starije osobe

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 

PROJEKT ZAJEDNO ZA BOLJE NAŠE MALO MISTO -

KUTJEVO – Uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva grad Kutjevo je realizirao projekt „Zajedno za bolje naše malo misto“ kojim je uređen prostor dnevnog boravka za stanovnike treće životne dobi. Svečano otvorenje prostora upriličeno je uz Pjevački zbor Vetovačkih umirovljenica, te blagoslov kutjevačkog župnika Marijana Đukića. O značenju tog prostora za kutjevčane, zlatne treće dobi na otvorenju je govorila predstavnica Građanskog odbora profesorica u mirovini Marija Zec, a prostor je svečano otvorio gradonačelnik Ivica Nikolić.IMG 6766

U prostoru osim dnevnog boravka i druženja starijih osoba odvijat će se i rad raznih radionica ručnog rada, likovnih radionica i brojnih radionica izrade ukrasa, suvenira i drugog, čijom prodajom na kutjevačkim manifestacijama se planira ostvariti dohodak od kojega će se financirati dalji rad i nabavka potrošnog materijala za rad radionica.

- Ovo je projekt za ljude treće dobi i za volontere koji će ovdje raditi. Prostori IMG 6774koji su ovdje uređeni služit će za druženje svih onih koji ne izlaze u kafiće i birtije, nego će ovdje aktivno provoditi svoje vrijeme. Izrađivat će rukotvorine, i baviti se likovnim radom, pjesništvom, plesom i dr., bit će to jedan dnevni boravak u kojemu će starijima pomagati mladi volonteri koji su iskazali želju da pomažu starijima. Vrijednost projekta jeIMG 6771 315 tisuća kuna od kojih smo od zaklade dobili 208 tisuća kuna, a ostatak je dao grad Kutjevo – istakao je gradonačelnik Ivica Nikolić te dodao da je sada već uključeno preko 60 osoba, ali se očekuje još onih koji će saznati za ovo.