Ponedjeljak, 18 Studeni 2013 09:25

Uređenje i opremanje prostora koštalo 6 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

I U PAKRAČKOJ BOLNICI POČEO S RADOM OBJEDINJENI HITNI PRIJEM -
PAKRAC - Nakon požeške i pakračka je bolnica dobila objedinjeni hitni prijem. Za tu je svrhu proteklih mjeseci preuređivano prizemlje u dijelu gdje su se nekada nalazile kirurške ambulante. Za građevinske radove i opremanje prostora utrošeno je oko 6 milijuna kuna a novac su osigurali Ministarstvo zdravlja i Zavod za hitnu medicinu.
- Službeno otvorenje organizirat ćemo naknadno kada ministar Ostojić bude u prilici doći u Pakrac jer je trenutno zauzet nizom obveza i putom u Afriku. No, mi smo, obzirom da su radovi završeni, odjel otvorili za naše pacijente u petak. Još se neki detalji 'uhodavaju' ali, najvažnije je da bolesnici, hitni slučajevi, mogu sada dobiti zdravstvenu njegu u što kraćem roku i na jednom mjestu – rekao je ravnatelj bolnice Krunoslav Kelemen.
Kao i svi slični odjeli i pakrački objedinjeni hitni prijem radit će 24 sata, sedam dana u tjednu, a o bolesnicima će skrbiti 16 sestara i liječnik voditelj. Inače, valja istaći kako se nacionalni štrajk medicinskog osoblja u Općoj županijskoj bolnici Pakrac gotovo i ne osjeća. - U bolnici imamo 35 liječnika od kojih su u štrajku formalno samo 4. No, i oni odrađuju dio svog posla. Obzirom da bolnica gotovo normalno radi ni liste čekanja nisu se bitno povećale proteklih tjedana – dodao je Kelemen.