Utorak, 05 Rujan 2023 08:52

Prvi dan škole prvašićima u Čaglinu čestitala i uručila Poklon dobrodošlice županica Antonija Jozić

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ČAGLIN - S prvim danom školske godine 2023./2024. u osnovne škole na području Požeško-slavonske županije krenulo je 583 prvašića, što je dvoje više od prošlogodišnjeg broja. Osim za prvašiće, nastava je krenula i za ostale učenike osnovnih i srednjih škola pa se tako u školske klupe vratilo  preko 7.500 učenika na području županije.

U Osnovnoj školi Stjepana Radića Čaglin upriličen je svečani doček za njihovih 15 prvašića koje su, uz starije učenike koji će im biti podrška u prilagodbi, došli pozdraviti i prijatelji iz vrtića. - Ovo je prva generacija naših prvašića koji su tri godine boravili u vrtiću i ulaze zajedno s nama u program cjelodnevne škole. Želim vam svima uspješan početak nastavne godine, budite veseli, nasmijani i iskoristite u najboljoj mogućoj mjeri sve što vam bude pruženo - rekla je ravnateljica Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin, Slađana Švajda.

Prigodom prvoga dana prvoga razreda, županija, gradovi i općine, darivali su prvašiće s područja Požeško-slavonske županije simboličnim paketićima uz čestitke na njihovom novom razdoblju života.  - Želim vam ugodno raspoloženje prvoga dana prvoga razreda, shvatite svoju prvu školsku godinu ne kao prepreku već kao izazov, kroz koji ćete prolaziti sa svojim nastavnicima i roditeljima, a koji će vam biti temelj za nastavak vašeg obrazovanja i života - rekao je načelnik Općine Čaglin, Dalibor Bardač.

4674a122f5d70b9fcf3bc0df18412e62 XL

Malene prvašiće i njihove školske prijatelje u Čaglinu očekuje još jedan razlog za veselje jer će ubrzo nastavu tjelesne i zdravstvene kulture obavljati na osvježenom igralištu. Naime, uskoro se kreće u projekt uređenja školskog igrališta za koji je Požeško-slavonska županija ostvarila sufinanciranje putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice. - S najvećim veseljem pozdravljam naših 15 prvašića koji će u ovoj školi stjecati nova prijateljstva, nova znanja i iskustva i puni veselja protrčati do osmog razreda. Neka vam ova školska godina bude uspješna i želim vam da s lakoćom i osmijehom na licu svladajte sve svoje obveze. Roditeljima, a posebno roditeljima prvašića, čestitam na ovom emotivnom trenutku polaska mališana u školske klupe i budite im kao i do sada velika podrška u njihovom odrastanju – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.