Srijeda, 21 Lipanj 2023 11:34

Darivano 17 novorođenih i njihovih roditelja u Općini Jakšić

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

JAKŠIĆ - Dugi niz godina Općina Jakšić vodi dobru pronatalitetnu politiku i stoga je rijetka općina u Hrvatskoj koja ne bilježi pad stanovnika, nego se održava u pozitivi. Dva puta godišnje priredi prijem za novorođene stanovnike s područja općine te daruje bebe, njihove majke i očeve, bebe novčćanim poklonom, a majke cvijetom i čestitkom. Ovog prvog polugodišta prijem je organiziran za 17 beba i njihove roditelje.

Na početku svečanosti sve je pozdravio načelnik općine Ivica Kovačević, te istakao da se općina i dalje brine za proširenje vrtičkih kapaciteta jer i dalje nema dovoiljhno mjesta za djecu u vrtićima. Tako se od jeseni očekuje početak 4. faze dogradnje Dječjeg vrtića u Jakšiću, kojom će se dobiti još dvije vrtičke skupine. Donesena je i odluka da će se u naselju Eminovci u društvenom domu prići adaptaciji doma i urediti ga za potrebe smještaja djece i dječji vrtić po uzoru na Rajsavac, gdje odlično funkcionira izdvojeni dječji vrtić. Na taj način bi po riječima načelnika Kovačevića bili zadovoljeni svi potrebni kapaciteti za smještaj djece u narednih 5 godina.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović, inače ravnatelj škole u Jakšiću, koji je poželio roditeljima da ne stanu na ovome nego da se odluče na još veći broj djece jer za njih će i njihovo odrastanje u Jakšiću biti osigurano sve od predškoskog i školskog obrazovanja.