Utorak, 20 Lipanj 2023 09:14

Izaslanstvo Općine Kreševo iz BiH posjetilo Grad Požegu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Predstavnici Požegi prijateljske srednjobosanske Općine Kreševo, načelnik Renato Pejak, tajnik Općinskog vijeća Boris Brlić te Boris Marić iz Službe za gospodarstvo, braniteljsko-invalidsku i socijalnu skrb posjetili su gradsku upravu Grada Požege gdje su ih primili gradonačelnikov zamjenik dr .sc. Borislav Miličević te dr. sc. Berislav Andrlić, predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Razgovaralo se o zajedničkoj suradnji na projektima prekogranične suradnje te o želji predstavnika Kreševa za obrazovanjem kadrova na Fakultetu za turizam i ruralni razvoj u Požegi, za što su čelnici spomenute općine iz Središnje Bosne posebno zainteresirani, budući da dosta ulažu u turizam, a odnedavno imaju i novi, veliki hotel te su im potrebni školovani kadrovi za tu djelatnost.

Sporazum o prijateljstvu i suradnji Grad Požega i Općina Kreševo, koje povezuje i znameniti Požežanin, hrvatski istraživač i putopisac Dragutin Lerman koji je sahranjen u Kreševu, potpisali su 2010. godine.