Utorak, 30 Srpanj 2013 10:07

Preko 150 domaćih i inozemnih izlagača

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

NAJAVLJEN 14. OBRTNIČKI I PODUZETNIČKI SAJAM  -

 

POŽEGA – Predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipo Barukčić najavio je na konferenciji za novinare 14. Obrtnički i poduzetnički sajam Požega 2013., koji će se održavati od 27. do 29. rujna u sportskoj dvorani Grabrik i na otvorenom prostoru Ulice Antuna Kanižlića. Prema iskustvu iz ranijih godina, organizatori sajma očekuju više od 150 izlagača koji će, prema najavi, osnovni postav štanda površine devet četvornih metara moći iznajmiti po cijeni od jedne kune, dok će obvezan upis u prigodni katalog izlagača stajati 100 kuna.

- Grad Požega će podržati ovaj sajam jer poznato je da su obrtnici u požeškoj tradiciji uvijek zauzimali važno mjesto. U današnjem vremenu krize i poteškoća mislim da je osiguranje adekvatnog prostora i izlaženje u susret organizatorima najmanje što Grad Požega može učiniti. Nadam se da će u budućnosti obrtnički sajam biti na razini koja će dovesti još više obrtnika i dovesti do bolje suradnje, što će otvoriti nove mogućnosti u gospodarskom napretku Požege – rekao je Vedran Neferović gradonačelnik grada Požege

– Štand površine 12 četvornih metara izlagača će stajati 451 kunu, a onaj veličine 15 kvadratnih metara bit će iznajmljivan po cijeni od 901 kune s PDV-om. Budući da je sajam međunarodnog karaktera, i ove godine uz domaće obrtnike očekujemo izlagače iz Srbije i Makedonije, kao i sudionike iz susjedne BiH.

IMG 2911Na konferenciji, uz Gradonačelnika Neferovića, Stipu Barukčića predsjednika Obrtničke komore Županije, Slavka Richa, predsjednika Udruženja obrtnika Požega nazočni su bili i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević i njegov zamjenik Željko Jakopović koji su u ime Županije požeško slavonske također ukazali kako će dati maksimalnu potporu ovoj manifestaciji.

- U Požegi želimo stvoriti jak regionalni obrtnički sajam koji ćemo potom aplicirati i na fondove EU iz kojih se sufinanciraju priredbe ovakvog karaktera. U organizaciji sajma, uz HOK, kao glavnog organizatora, značajan doprinos pružaju i Udruženje obrtnika Grada Požege, Udruženje obrtnika gradova Pakraca i Lipika. Generalni su pokrovitelji HOK, Ministarstvo poduzetništva i obrta, HGK, Grad Požega i Požeška županija – rekao je Barukčić.

Dodao je da će se tijekom trodnevnog sajma održati i niz manjih priredbi, poput modnih revija, revija frizura, degustacija proizvoda, likovnih radionica i ostalih zabavnih sadržaja.