Četvrtak, 27 Lipanj 2013 10:08

Donijeta obećana Odluka o samo 1 kn po m3 kod legalizacije objekata

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGA  -

 

POŽEGA – Nakon konstituirajuće sjednice predsjednik gradskog vijeća Nino Smolčić sazvao je 1. Redovnu sjednicu Gradskog vijeća za koju je predložio 15 točaka dnevnog reda. Osim promjena članova Upravnih vijeća koja sada čine u Gradskog muzeja imenovani su: Višnja Gašpar, Ljiljana Banožić i Andrea Vučetić, Gradske knjižnice i čitaonice: Blagojka Leko, Tamara Pavlović i Tomislav Čakalić, Gradskog kazališta: Drago Gašpar, Mirko Mitrović i Dražen Muljević. U Povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda imenovani su Dalibor Tomljanović, Mirela Višaticki i Ivo Han.

IMG 3499Izabrana su i nova radna tijela Gradskog vijeća a u Odbor za određivanje imena ulica i trgova imenovani su Petar Petrić, za predsjednika, Vlado Soldo za zamjenika i za članove Ivica Herner, Snježana Ružička, Dražen Muljević. Za članove Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju imenovani su Borislav Miličević, za predsjednika, Nino Smolčić za zamjenika, a za članove Goran Peić, Predrag Livak, Dražen Muljević. Za predsjednika Savjeta za zaslužne građene i javna priznanja imenovan je Antun Cimerman, za zamjenika Kazimir Balog, a za članove Milan Gojo, Blagojka Leko i Zlatko Balen. U Odbor za financije imenovani su Vinko Matijević, za predsjednika, Mario Gitt za zamjenika i Tomislav Didović za člana.

SDP-ovci protiv 1 kn za komunalni doprinos pri legalizaciji

IMG 3492Kad se na dnevnom redu našla točka dnevnog reda o promjeni Odluke o visini komunalnog doprinosa koji se u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata sada smanjuje na 1 kn po m3, SDP-ovi vijećnici predvođeni Zdravkom Ronkom su napustili sjednicu obrazlažući da se u kampanji najavljivalo legalizacija za 1 kunu. Za odluku su glasali vijećnici koalicije HDZ-HSP AS, Nezavisna lista Nine Smolčića, nezavisni vijećnik Miro Rašić, ali i Mirjana Novaković iz HSU, vijećnica s koalicijske liste SDP-HSU-HNS.

Na ovaj način ispunjeno je predizborno obećanje, istakao je gradonačelnik Neferović i svima omogućeno da provedu legalizaciju svojih objekata. Komunalni doprinos koji po m3 iznosi od 30 kn na više ovisno o lokaciji, sada će legalizaciju kuće od 150 m2 smanjiti sa 13.000 kuna na 450 kuna, što će građani moći podnijeti.