Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 14:05

Predstavnici Hrvatskih voda – „rješenje problema je 8 retencija na području Požege“

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - Nakon poplave koja je zahvatila dio područje Požeško–slavonske županije, županica Antonija Jozić, sa zamjenikom i načelnikom Stožera civilne zaštite županije Ferdinandom Trohom, održala je, zajedno sa gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem, njegovim zamjenikom i načelnikom Stožera civilne zaštite grada Požege Borislavom Miličevićem, sastanak sa predstavnicima Hrvatskih voda.

 - Na današnjem sastanku sa predstavnicima Hrvatskih voda, izvješteni smo o svemu što se događalo tijekom jučerašnjeg dana, odnosno o svim aktivnostima koje su poduzete od strane Hrvatskih voda. Ujedno smo razgovarali i o događajima koji slijede, a biti će podijeljeni u tri faze. Prva faza je čišćenje svih vodotoka, propusta ispod cesta, kanala uz ceste od mulja, druga faza, koju provode Hrvatske vode, je popisivanje svih objekata, koje treba sanirati, odnosno provođenje hitnih intervencija, a treća faza su kapitalne građevine, a o kojoj smo razgovarali i sa generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Generalni direktor Hrvatskih voda jučer je bio na lokaciji odakle potok „Pakao“ pravi probleme svim žiteljima Vidovaca – rekla je županica.

Nakon nje, Davorin Piha, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu, kratko se osvrnuo na slijedeće korake. - Razgovarali smo o izgradnji osam retencija na području iznad Požege. Jedna retencija na lokaciji „Nakop“, dvije retencije na lokaciji „Pakao“, jedna retencija na lokaciji „Komušanac“ i četiri retencije na lokaciji „Vučjak“. Tijekom slijedećeg mjeseca Hrvatske vode odradit će sve preduvjete za raspisivanje natječaja za izradu idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole.

 - Dolazak generalnog direktora Hrvatskih voda te operativni sastanak koji smo održali, odraz je potpore koju imamo te smo sigurni da ćemo kroz period koji nam slijedi, riješiti uzrok, jer sada trenutno rješavamo posljedice – zaključila je županica.