Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 13:46

Stožer CZ županije „Sve službe su na terenu te otklanjaju posljedice poplava“

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Nakon jučerašnjih poplava koje su pogodile dio Požeško–slavonske županije Stožer civilne zaštite Požeško–slavonske županije održao je sastanak na kojemu su svi sudionici izvješteni o glavnim događajima koji su se dogodili, ali i o onima koji sada slijede.

Na situaciju se osvrnuo i zamjenik županice i načelnik Stožera civilne zaštite Požeško – slavonske županije, Ferdinand Troha. - Nakon što sam sa županicom te načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Požege obišao pogođena područja, sazvali smo Stožer civilne zaštite županije kako bismo sa svim članovima Stožera iskomunicirali sve potrebno. Bujične vode napravile su veliku štetu na području Požege, ali i Velike i Pleternice. Od Miroslava Taborskog, predstavnika Hrvatskih voda, dobili smo informaciju kako je prva veća količina oborina pala u jutarnjim satima, i iznosila je oko 20 L/m², dok je poslijepodnevnim satima palo još dodatnih 60 L/m². Tolika ogromna količina vode, izazvala je velike bujične poplave. Velika šteta je na području Dervišage, Vidovaca, Drškovaca, Vranduku, ulicama sv. Duha, sv. Josipa, Jagodnjaku, ali i brojnim drugim dijelovima.

Potoci koji su izazvali najviše problema su Nakop 1, Komušanac i Pakao, koji su uslijed bujičnih voda izlazili iz korita i zatrpavali cestu muljem, granjem i ostalim te plavili brojne obiteljske kuće. Šteta je izazvana i na gospodarskim objektima i komunalnoj infrastrukturi. Dio prometnica je oštećen u toj mjeri da su zatvorene za promet, a to su; prometnica u mjestu Biškupci te prometnica prema Kapeli u predjelu Jagodnjaka. Željeznički promet također je bio u prekidu. Dio obiteljskih kuća je bez električne energije te se očekuje se da će danas tijekom dana taj problem biti riješen.

Dosta je i nanosa mulja po dvorištima obiteljskim kuća te prometnicama, a zadatak je to kojega od jučer rješavaju komunalne službe zajedno sa vatrogasnim jedinicama. Nažalost imamo i nekoliko klizišta koja su učinila također veliku štetu te probleme sa pitkom vodom, koji su dijelom prisutni u prigradskim naseljima i trebali bi biti će riješeni tijekom dana.“

Sve službe su na terenu i zajedničkom koordinacijom čine sve kako bi što prije sanirali posljedice jučerašnjih događaja.