Petak, 01 Ožujak 2013 08:34

Oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

OLAKŠAN POSTUPAK LEGALIZACIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE -

JAKŠIĆ - Kako bi svojim sumještanima olakšali legalizaciju u vijećnici općine Jakšić donijeli su odluku po kojoj su plaćanja komunalnog doprinosa na cijelom području općine oslobođene institucije i djelatnosti u poljoprivredi odnosno, poljoprivrednici za objekte kao što su štale, sušare, pomoćne zgrade i slično ne plaćaju komunalni doprinos.

Iako je općina Jakšić u svom proračunu osigurala novac za legalizaciju objekata koji su u njezinu vlasništvu taj posao za mnoga će društva i udruge koji djeluju u jakšićkom kraju, doznajemo od načelnika općine Ivice Kovačevića, ipak biti veći problem jer se radi o skupom postupku a većina društava i udruga ne raspolaže s puno novca.

U općini Jakšić lani je bio legaliziran tek jedan objekt, no za to je trebalo izdvojiti 50 tisuća kuna. Općina Jakšić, kaže dalje Kovačević, zainteresirana je za legalizaciju mjesnih domova te mrtvačnica za što je u proračunu osigurano 200 tisuća kuna.

- Bojim se da taj iznos neće biti dovoljan. Imamo osam mrtvačnica i šest društvenih domova. Svjesni da naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva ne raspolažu s puno novca odlučili smo ih osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa. Komunalni se doprinos jedino plaća za legalizaciju stambenog prostora – pojašnjava načelnik Kovačević navodeći kako su još krajem prošle godine svim građanima dostavili letke s cjelovitom informacijom o nužnosti legalizacije. (V.Re.)