Četvrtak, 28 Veljača 2013 09:39

Projekti vrijedni više od 11 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

SVA KUTJEVAČKA NASELJA NEMAJU RIJEŠENU ODVODNJU -

KUTJEVO - Za tri naselja u kutjevačkom kraju priprema se dokumentacija za izgradnju sustava za odvodnju. Uz Šumanovac, Tominovac i Bjeliševac rade se i projekti za nekoliko ulica u samom gradu Kutjevu.

Uz to na području grada Kutjeva čak sedam ulica nema riješenu odvodnju, no najveći je problem na lokaciji Vinkomir, gdje za nekoliko obiteljskih kuća uopće nema mogućnosti priključenja na kanalizacijski sustav.

- Odvodnju rješavamo i za naše prigradsko naselje Mitrovac. Kako se ono nalazi uz našu "Gospodarsku zonu" problem odvodnje pokušat ćemo riješiti spajanjem naselja Mitrovca sa zonom što će u konačnici biti i jeftinije rješenje. Izrada dokumentacije sustava za odvodnju pri kraju je za naselje Grabarje pa će nam jedino još ostati neriješeno naselje Kula. To je dosta veliko naselja i tu je sustav odvodnje nužan - doznajemo od gradonačelnika grada Kutjeva Ivice Nikolića.

Kako je za izgradnju sustava za odvodnju nužno osigurati 11 milijuna kuna, u gradu Kutjevu dio projekata planiraju kandidirati prema fondovima Europske unije. (V.Re.)