Četvrtak, 21 Veljača 2013 13:29

Zajednička proslava za 216 parova

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ZLATNI PIR POŽEŠKIH BRAČNIH PAROVA ZA VALENTINOVO  -

 

IMG 2549POŽEGA – Jedna od aktivnosti požeške gradske uprave u svojoj brizi za stanovnike treće životne dobi je i zajednička proslava Valentinova za sve bračne parove koji su proslavili svoj zlatni pir, 50 godina zajedničkog života u bračnoj instituciji. Tradicionalna proslava prije desetak godina počela je s 50 bračnih parova, a ove godine zajednička proslava organizirana je za 216 bračnih parova. Već na prvoj proslavi nazočio je visoki gost, tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić, a taj običaj nastavljen je i slijedećih godina. Na ovogodišnjem Valentinovu i zajedničkoj svečanoj večeri gošća je bila Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih, te Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a i saborski zastupnik.

IMG 2587Kako domaćin požeški gradonačelnik Zdravko Ronko slavi i svoj imendan na valentinovo, sve goste je počastio s tortom, čije rezanje mu je pomogla potpredsjednica Opačić. Čestitajući svim bračnim parovima njihove visoke obljetnice bračnog života i Valentinovo podsjetio ih je da je za to sve „kriva“ ljubav koja ih je do sada nosila, a nosi ih i dalje. Da je ljubav bolest za koju je teško naći lijeka, ali i da je to jedina bolest od koje se nitko ne želi izliječiti, zaželio im je da upravo ljubav i dalje cvjeta među njima a i u ovom našem gradu Požegi.

IMG 2557Bilo je sigurno teških trenutaka, ali i onih lijepih koji ostaju u tih 50 i više godina njihovog zajedničkog života, istakla je potpredsjednica Opačić, no to su sve prošli u dvoje, što je svakako lakše.

Uz valcer koji su izveli tamburaši iz Bekrija koji su mnogi zaplesali, ovu svečanost upotpunili su i pobjednici televizijskog natjecanja Pjevaj moju pjesmu, Ivana Galović, Sanela Kovačević, Bruna Oberan, Ivan Šajnović, koji su izveli nekoliko popularnih zabavnih skladbi.