Nedjelja, 15 Ožujak 2020 09:30

Od jutros Hrvatska ima 46 zaraženih osoba korona virusom Covid-19

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

NACIONALNI STOŽER JUTROS OBJAVIO DA IMAMO JOŠ 7 NOVIH SLUČAJEVA  -

ZAGREB - Nakon što je Stožer Civilne zaštite RH jutros u 9 sati objavio da je zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze korona virusom Covid-19, Hrvatska sada ima zabilježena 46 zaraženih osoba. Situacija postaje sve ozbiljnija, a od sinoć je potvrđeno i da je Slavonija, dosad pošteđena dobila tri osobe pozitivne na testiranje u Osječko-baranjskoj županiji, bračni par u Ernestinovu i još jedna osoba s područja županije.

Kako su od ponedjeljka zatvorene sve škole, osnovne i srednje, fakulteti i dječji vrtići, neke tvrtke su osigurale svojim djelatnicima rad od kuće, Istarska županija koja je prva na udaru zaraženih iz Italije uvela je zabranu rada svih ugostiteljskih objekata i uslužnih radnji a rad trgovina ograničila, zatvoreni su i neki granični prijelazi, pa se očekuje da će se ipak staviti pod kontrolu eksplozija zaraženih kakvu su doživjele neke europske države poput Italije, Španjolske i dr.

Sada svakako moramo biti strpljivi, slušati preporuke Stožera, kako nacionalnih, tako i lokalnih Županijskih Stožera Civilne zaštite i poduzeti mjere samo zaštite, povećati higijenske  mjere i ograničiti kretanje bez veće potrebe, posebno putovanja u inozemstvo. Uglavnom smo već nabavili svu potrebnu hranu i higijenske potrepštine, ispraznili police, neki trgovci su se brzo snašli i podigli cijene na brzinu, tako da je morala hitno zasjedati i Vlada RH i na telefonskoj sjednici donijela ograničenje rasta cijena za najnužnije prehrambene artikle. Tako je Vlada RH ograničila cijene za brašno, mlijeko, jaja, šećer, sol, rižu, tjesteninu, svježe meso, ribu, voće, povrće, mesne i riblje konzerve, ulje, dječju hranu i pelene, vodu za piće, deterdžente i sapune.