Petak, 13 Ožujak 2020 13:38

VAŽNO - Priopćenje za javnost o korona virusu i prestanku rada dječjih vrtića i škola

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Poštovane sugrađanke i sugrađni,

sukladno Odluci Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine zbog koronavirusa u Hrvatskoj neće se održavati nastava u osnovnim školama. Sukladno navedenoj Odluci neće se održavati nastava u školama na području Grada Požege – OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Julija Kempfa, OŠ „Dobriša Cesarić“ te Katolička osnovna škola, a s radom prestaje i Dječji vrtić Požega. Obustava traje dva tjedna. Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti. Isto se odnosi i na Dječji vrtić Požega.

Također, otkazuju se svi javni događaji – sportska natjecanja, predavanja, kazališne predstave, izložbe, prezentacije i sve ostale javne aktivnosti koje uključuju okupljanje većeg broja osoba. Iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske upozoravaju da se koronavirusa ne treba bojati kao velike pošasti te da panika može samo napraviti štetu.

Prevencija je u ovom slučaju ključna te molimo građane da se pridržavaju svih smjernica i uputa koje se svakodnevno ažuriraju na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Grad Požega