Banner 750x94 KULENOVA (2)

Pozeska kronika banner final

Breadcrumbs

Subota, 25 Siječanj 2020 10:56

Povodom blagdana sv.Franje Saleškoga, zaštitnika novinara, gradonačelnica Antonija Jozić upriličila druženje s novinarima uz ručak

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

OBILJEŽILI BLAGDAN SV. FRANJE SALEŠKOG ZAŠTITNIKA NOVINARA -

POŽEGA - Nastavljajući dobru tradiciju, uvedenu prije 13 godina, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, organizirala je druženje i svečani ručak u Hotelu Grgin dol u Požegi, s novinarima lokalnih glasila Požeštine, te Brodsko-posavske županije upravo na blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara. Tradicija je to koju je uveo još bivši pleternički gradonačelnik Franjo Lucić, a prihvatila i nastavila gradonačelnica Jozić. Bila je to i prigoda da se zahvali svima na urednom i korektnom praćenju, isticanju pozitivnih i bitnih projekata za grad Pleternicu, te davanje podrške u svakodnevnom radu i razvoju grada Pleternice i pleterničkog kraja.

- Prigoda mi je zahvaliti se na suradnji u prethodnoj godini i preporučiti se za suradnju u 2020.godini. Mi smo uistinu imali jednu iznimno uspješnu, dobru, korektnu suradnju u smisli izvještavanja naših sugrađana o svemu onome što jedna gradska uprava radi, u odgovaranju na njihova pitanja i propitkivanja. Ja vjerujem da ste, bar onoliko koliko sam ja zadovoljna i vi zadovoljni s vaše strane sa suradnjom koju ostvarujete s gradom Pleternica. Čestitam vam blagdan sv.Franje Saleškoga, neka vas čuva i prati na vašem putu koji često nije lak, jer biti novinar u današnje vrijeme i izvještavati i o ugodnim i o neugodnim situacijama, nije lako. Isto tako ni nama koji se nalazimo s druge strane, često nije lako odgovarati i na istine i na laži koje se plasiraju u prostoru. Pa evo, ta naša zajednička suradnja, prvenstveno je bila u smislu objavljivanja pravovremenih, točnih, istinitih informacija kako bi oni ljudi koji su birali nas, koji trošimo javni novac, bili informirani gdje se on troši i na koji način i kako jedna gradska uprava radi – istakla je gradonačelnica Jozić u svojoj čestitci te dodala da je ova Nova 2020. godina za grad Pleternicu započela radno i da su se nastavili brojni projekti i investicije. - U ovom trenutku na području grada Pleternice provode se projekti vrijedni oko 350 milijuna kuna od kojih je najveći projekt aglomeracije vrijedna 230 milijuna kuna. Brojne su i druge investicije pa se tako na proljeće očekuje početak gradnje gradske tržnice, kreće energetska obnova osnovne škole kao i obnova pet društvenih i vatrogasnih domova. Ulagat će se također i u komunalnu infrastrukturu od strane Hrvatskih cesta, ŽUC-a i grada Pleternice - zaključila je gradonačelnica Jozić.