Četvrtak, 28 Ožujak 2019 17:54

Sudjelovali na radnom sastanku s mladima iz Brčko distrikta

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

5 SLAVONSKIH SAVJETA MLADIH, MEĐU KOJIMA I SAVJET MLADIH POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE  -

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji 5 Slavonskih savjeta mladih, predsjednici i predstavnici savjeta mladih su sudjelovali na radnom sastanku u Brčko distriktu. Ispred savjeta mladih Požeško-slavonske županije sudjelovao je predsjednik savjeta Dario Ivković, predsjednik Savjeta mladih Brodsko-posavske županije Josip Jagodar i predstavnik Vukovarsko srijemske županije Slavko Grgić . U zgradi Vlade Brčko distrikta dočekala ih je Tea Ružić, članica Predsjedništva Vijeća mladih Brčko distrikta. Nakon sastanka u zgradi Vlade i dogovora oko buduće suradnje, članove Savjeta iz Hrvatske s članicom Predsjedništva Vijeća mladih primio je dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta. Na sastanku je dogovorena buduća suradnja i uzajamna pomoć.

55698474 868634650195533 7997640820716994560 n

 

Drugi dan je održan je sastanak predsjednika županijskih savjeta mladih s područja 5 slavonskih županija s predsjednikom uprave HŽPP-a Željkom Ukićem, ravnateljicom Ureda Uprave Mihaelom Tomurad Sušac, koordinatoricom za elektroničku komunikaciju i međunarodne odnose Sanjom Cvetković i zaposlenicom u PJ Prodaje HŽPP-a Antonijom Jugović.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji između Savjeta mladih s područja 5 slavonskih županije i HŽPP-a. Savjeti mladih su se obvezali pomoći u popularizaciji željeznice te je dogovoreno potpisivanje sporazuma o suradnji u narednom periodu. Predsjednik uprave HŽPP-a izrazio je spremnost za nove projekte kojima će se omogućiti bolji uvjeti za mlade vezanih uz putnički promet. Na kraju sastanka su svi bili zadovoljni sastankom i s novim idejama i projektima za predstojeće razdoblje. Na kraju sastanka predstavnici savjeta mladih predali su direktoru uprave tri stranice prijedloga za poboljšanje putničkog prijevoza na hrvatskim željeznicama koji su prikupljeni proteklih nekoliko tjedana na području 5 slavonskih županija.