Srijeda, 27 Ožujak 2019 09:05

Nogostup završen, počela izgradnja kanalizacije

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MODERNIZACIJA ALEJE KESTENOVA U PAKRACU - 

PAKRAC - Asfaltiranjem završnog sloja jučer su zaposlenici i mehanizacija tvrtke „Promet građenje“ Požega završili glavninu radova na rekonstrukciji pješačke staze od prijelaza preko pruge u Ulici A. Cesarca, pa do sjevernije od benzinske crpke u Aleji kestenova. Do kraja tjedna uz stazu će biti zasađena 22 stabla kestena te dovršeni zemljani radovi na uređenju okoliša čime će ova investicija, čiji radovi su započeli lani u studenom, biti završena.

Izgradnja ove pješačko-biciklističke staze dugačka oko 450 metara i širine 3,5 metra vrijedna je nešto manje od milijun kuna, a sufinancirana je iz programa MUP-a „Sigurnost cestovnog prometa RH“ s 561.400 kuna dok je ostalo osigurao gradski proračun.

Prošloga tjedna započeli su radovi i na drugom dijelu modernizacije ove ulice kojom će biti izgrađena posve nova prometnica u sjevernom dijelu koja će se pružati zapadnije, ali paralelno s postojećom D5. Riječ je o automobilskom i pješačkom pristupu za 17 kuća koje su izgrađene, gledajući prometnu povezanost, na ledini od križanja Držićeve ulice (semafor kod Ančića) pa do zgrade pedagoške akademije. Oko dva metra od vanjskih ograda ovih kuća, u dužini od 275 metara bit će izgrađena asfaltna prometnica u širini od pet metara i pješačkog nogostupa u širini jednog i pol metra koja će završavati kružnim okretištem kod pedagoške akademije tako da će ubuduće biti moguća izgradnja komunikacije i s tim objektom. Uz to, bit će izgrađena i infrastruktura za odvodnju oborinskih voda koja će poslužiti i kao kanalizacija koje sada u tom dijelu Aleje nema i upravo polaganjem cijevi, isti izvođač „Promet građenje“, počeo je radove za koje imaju rok za završetak do kraja godine.

Vrijednost ovog projekta je 876.000 kuna, a bit će financiran iz Programa „Ruralnog razvoja RH“ s 573.000, državnog proračuna s 101.000 i gradskog proračuna s 202.000 kuna.

Izvor: pakrac.hr