Utorak, 19 Ožujak 2019 18:39

Uz učeničko stvaralaštvo nagradili zaslužne djelatnike i najbolje učenike

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

ĐAČKI DOM POŽEGA OBILJEŽIO SVOJ DAN -

POŽEGA - Požeški Đački dom na Ratarnici obilježio je svoj Dan doma, uz kratki kulturno umjetnički program za goste i uzvanike te nagrade za zaslužne djelatnike i najbolje učenike. Njihov dan došli su im čestitati svi ravnatelji srednjih škola iz Požege i Pakraca.

- Dom je to za 115 učenika koji se školuju u požeškim srednjim školama a izvan mjesta su sa stanovanjem. Dom radi od 1987. godine i baš na sv. Josipa prešao je u ovu zgradu i osamostalio se. Ponosan sam na ove učenike i sve moje djelatnike. Danas učenici u ovom domu imaju izvanredan standard, kako boravka, tako i prehrane, ali i dobre standarde i programe obrazovanja. Za to su zaslužni svi naši djelatnici i svi smo sretni kada ove mlade ljude izvedemo na pravi put – istakao je ravnatelj Doma Josip Matuha, koji se zahvalio i osnivaču, Požeško-slavonskoj županiji na financiranju i potpori, a posebno na projektima koji su osigurali rad na domu, podizanje energetske učinkovitosti i uređenju Doma u cijelosti.

Nakon nekoliko glazbenih točaka koje su izveli učenici i njihov domski tamburaški orkestar, uručene su nagrade najzaslužnijim. nagrađena je djelatnica Anka Masijar, domaćica doma koja radi još ovu godinu i odlazi u zasluženu mirovinu.

Nagrađeni su i učenici: Vili Kiš, učenik 3. razreda Tehničke škole, Katarina Bošnjaković, maturantica Poljoprivredno-prehrambene škole, Ružica Bošnjak, učenica 4, razreda Katoličke gimnazije, Anamarija Mujanović, maturantica Ekonomske škole i Ema Brkić učenica 2. razreda Obrtničke škole, koja se i zahvalila u ime svih nagrađenih.