Srijeda, 12 Prosinac 2018 09:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Razbojništvo u pokušaju

U utorak 11. prosinca 2018., oko 11.35 sati u mjestu Pavlovci, u obiteljsku kuću 81-godišnjakinje ušla je mlađa nepoznata osoba koja je uz prijetnju oštrim predmetom od oštećene tražila novac, te se udaljila u nepoznatom smjeru ne otuđivši ništa. U svezi navedenog događaja uhićena je mlađa muška osoba s područje općine Brestovac, nad kojim se provodi kriminalističko istraživanje nakon kojeg će uslijediti podnošenje odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Zapalio se radni stroj u Požegi

U utorak, 11. prosinca 2018., oko 7.40 sati, u ulici Industrijskoj u Požegi, u krugu trgovačkog društva, uslijed prijenosa topline s ispušne cijevi došlo je do požara na pogonskom agregatu radnog stroja marke „Volvo“. Požar je ugašen od strane vatrogasaca, kada je utvrđeno da je opožaren pogonski agregat radnog stroja, odnosno da je nastala materijalna šteta.

Tri prometne nesreće tijekom jučerašnjeg dana

U utorak, 11. prosinca 2018., oko 10 sati, u Požegi, na raskrižju Ulica Franje Cirakija i Stjepana Radića u Požegi, 81-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 71-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Daewoo“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Protiv 81-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Istoga dana oko 13.45 sati, u Požegi, na raskrižju Ulica Pavla Radića i Zrinske u Požegi 54-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.12 promila osobnim automobilom marke „Renault“ požeških registarskih oznaka, te izgubio nadzor nad vozilom s kojim je sletio s ceste i udario u stup - nosač prometnih svjetala na tom križanju, a nakon toga je napustio mjesto događaja. Nedugo nakon nesreće on je pronađen i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Također u utorak oko 19 sati, na cesti Požega-Pakrac, nedaleko mjesta Glavica 24-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.92 promila teretnim automobilom marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka, te zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar) izgubio nadzor nad vozilom s kojim je sletio s ceste i udario u betonski stup mosta i metalni stup - nosač prometnog znaka. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom.

Traži se vlasnik glazbene opreme i odjeće

U utorak 13. prosinca 2018., nešto prije ponoći, na raskrižju ulica Njemačke i Arslanovci u Požegi, policijski službenici su pronašli ostavljenu drvenu kutiju u kojoj se nalazilo glazbeno pojačalo, zvučnik i dijelovi odjeće i obuće nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, predmeti su prevezeni u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije, da pristupi u prostorije policije kako bi preuzelo navedene stvari ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.