Srijeda, 10 Listopad 2012 01:15

Zahtjevi građana se izvršavaju

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

USKORO VODOVOD I KANALIZACIJA U GORNJIM EMOVCIMA -

GORNJI EMOVCI – Kada su ljetos na Zboru građana u Gornjim Emovcima zatražili od grada Požege i gradonačelnika Zdravka Ronka da se naprave investicije na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži kroz selo, uredi Vatrogasni dom i dječje igralište, nisu svi vjerovali u dobiveno obećanje da će se i investicije od 2,6 milijuna kuna izvršiti u potpunosti već ove godine.

Ja sam građanima na zboru obećao da ćemo biti u mogućnosti osigurati građanima vodovod i kanalizaciju, što je po projektu iznosilo oko 2,5 milijuna kuna, ali uz obećanje da kada to napravimo da se sve kuće onda i priključe. Osigurali smo i prihvatljive priključke od 3.000 kuna koje mogu platiti u 6 rata. Građani su meni to obećali a evo mi izvršavamo svoje obećanje i za 45 dana oni će imati gotovu vodovodnu mrežu u dužini od tri kilometra i kanalizaciju u dužini od 2,5 km sa dvije precrpne stanice - rekao je gradonačelnik Ronko prilikom obilaska radova u Gornjim Emovcima koje izvodi tvrtka Elektrocentar iz Ivanić Grada jer su svi požeški građevinari potpuno zauzeti s kapacitetima.

U međuvremenu Vatrogasni dom tamošnjeg DVD je dobio novi krov za što je grad Požega osigurao sredstva za materijal a sami vatrogasci i mještani su radnom akcijom izvršili sanaciju krova. I dječje igralište uskoro će u realizaciju jer su dvije parcele osigurane, a grad će kupiti još jednu privatnu parcelu i osigurati dovoljno zemljišta za igralište za koje se sada radi projekt.

Varelovac dobiva asfalt

Dobro napreduju radovi i na kompletnoj rekonstrukciji i modernizacije ulice Varelovac, u što se uvjerio i gradonačelnik Ronko prilikom obilaska gradilišta s nadzornim uredom. – Varelovac će dobiti novu asfaltiranu prometnicu u dužini od 800 metara i jednu pješačku stazu u cijeloj dužini. Sada se završavaju radovi na odvodnji površinskih voda što je bio najzahtjevniji posao, a postavjen je i energetski kabel te instalacije za javnu rasvjetu. Ova investicija vrijednosti 2,5 milijuna kuna bit će završena do kraja slijedećeg mjeseca. Ako bude sredstava u ovoj godini voljeli bi završiti i javnu rasvjetu, a ona će se svakako dovršiti na proljeće, kada budu krenuli radovi na modernizaciji sporednih ulica koje se vežu na Varelovac – rekao je gradonačelnik Ronko. Radove izvodi požeška tvrtka Presoflex gradnja, a stanovnici željno očekuju osfalt koji su neki u ovoj ulici čekali punih trideset godina.