Četvrtak, 21 Prosinac 2017 12:35

Studentski dom vrijedan 32,6 milijuna kuna primit će 110 studenata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAPOČINJE REALIZACIJA PROJEKTA VELEUČILIŠTA U POŽEGI I IZGRADNJA STUDENTSKOG DOMA - 

POŽEGA – Dugo očekivani projekt izgradnje studentskog doma u Požegi, počeo je sa svojom realizacijom. Projekt je predstavljen na Veleučilištu u Požegi, koji je nositelj cijelog projekta koji financira Ministarstvo regionalnog razvoja RH u vrijednosti od 32,6 milijuna kuna, a predstavio ga je dekan Veleučilišta dr. sc. Dinko Zima. – Ovim Studentskim domom olakšat ćemo svim studentima pristup da studiraju u Požegi. Dom će imati 110 mjesta, od kojih 62 mjesta za studente s posebnim socio-ekonomskim statusom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa zasebnim kupaonicama. Osim toga studenti će dobiti novu suvremenu kuhinju s 80 mjesta u restoranu. Studentski standard u domu je bitno poboljšan, imat će i malu fitnes dvoranu, a svaki kat ima svoju čajnu kuhinju i dnevni boravak opremljen s računalima. Veleučilište u Požegi će sa studentskim domom dobiti veći broj studenata, posebno iz ostalog dijela Hrvatske.

Studentski dom gradit će se na prostoru uz Gradsku kuglanu i Gradske bazene. Slijedi natječaj za izbor najpovoljnijeg ponuđača za gradnju i opremanje, a projekt mora biti završen do prosinca 2019. godine.

Gradnju studentskog doma pozdravio je i dao potporu požeški gradonačelnik Darko Puljašić. – Ubuduće će studenti iz drugih županija rado dolaziti studirati u Požegu, jer ovdje će imati dobre uvjete. Veleučilište si na taj način otvara nove mogućnosti za nove studije. Čestitam rukovodstvu Veleučilišta na ovom novom uspjehu.

Zamjenik župana Vedran Neferović je istakao da smo evo uspjeli, mada među zadnjima u Hrvatskoj dobiti i krenuti u realizaciju studentskog doma. – Neki su se trudili da to bude zadnje, a ja sam sretan ovoj najavi izgradnje doma. Posebno stoga što su to u potpunosti bespovratna sredstva i svakako ovakav projekt ima mjesto u ovoj sredini.