Petak, 02 Lipanj 2017 18:40

"Iziđimo na izbore i glasajmo protiv uhljeba i parazita"

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Zdravko Ronko: "Program koji sam ponudio oslobođen je floskula, jasan je, životan, realan u ostvarenju i to u vrlo kratkim rokovima – nešto odmah, dobar dio u tri do šest mjeseci i naravno nešto kontinuirano i na dužu stazu. No ono što je najvažnije program je jednostavan, a sve što je jednostavno biva i efikasno."

Za vaš program mnogi kažu da je odličan i vrlo interesantan. Možete li to malo pojasniti?

- Program koji sam ponudio oslobođen je floskula, jasan je, životan, realan u ostvarenju i to u vrlo kratkim rokovima – nešto odmah, dobar dio u tri do šest mjeseci i naravno nešto kontinuirano i na dužu stazu. No ono što je najvažnije program je jednostavan, a sve što je jednostavno biva i efikasno.

IMG 7260Što je to po vama kako vi kažete, odmah izvedivo?

- Dakle, ono što je odmah izvedivo jest izvršna vlast bez plaća i naknada. Moji zamjenici i ja imamo svoje plaće, dvije ne možemo da hoćemo, naknade nećemo pa ćemo onda za taj trošak osloboditi gradski proračun. Takve uštede smo imali od 2007. godine, ništa novo. No, Neferović, Puljašić i Pilon od 2013. do sada isisali su iz proračuna preko 3,5 milijuna kuna, a ako bi kojim slučajem građani sad glasovali za Puljašića – novo lice starog kova - onda bi to bilo i daleko više jer bi tad na grbaču građana pored Pilona sjeo još jedan uhljeb, ovaj put onaj teškog kalibra, Ferdinand Troha kojeg smo još 2004. godine od milja zvali Kaligula jer je u tri mjeseca na koja ga je kao Povjerenika Grada postavio Ivo Sanader napravio takav lom u gradskom proračunu od 1,4 mil kuna da su između ostalog potokom tekli deseci litara žeste – baruna i viskija, tisuću butelja vina, toliko litara i sokova i mineralne vode, na stotine porcija odrezaka, ribe, priloga i umaka,sendviča, slanaca i pereca, pa sladoleda, voća, palačinki, tri tisuće kava samo u njegovom uredu, da bi potom zaredale bombonijere, čokolade, buketi, ruže i karanfili, aranžirani pokloni, košare pune vina i kulena za Marijinu i Sanaderovu svitu itd. Nadajmo se da do toga ipak neće doći i da će prevladati razum, jer ta četiri milijuna kuna umjesto u njih trojicu uložimo u standard 30-tak tisuća građana. I zato iziđimo na izbore i glasajmo protiv uhljeba i parazita.

Što imate u planu odraditi u tri do šest mjeseci?

- Smanjenje cijene komunalnih usluga – voda 8%, odvodnja 11% i skupljanje, odvoz i deponiranje otpada 15% ide u rok od maksimalno tri mjeseca. Mnogi će se sjetiti mojih riječi iz 2013. godine „Još će mnogo vode proteći Orljavom prije nego li dignemo cijene“. Kako? Pa dvanaest godina sam skupljao novac i čuvao ( 15 mil kuna ) za crne dane. I? Ja 2013. godine otišao, a Neferović, Puljašić i Pilon digli cijene, pa se razbahatili… Osim toga u tom vremenu pod istim krovom moraju biti Tekija i Komunalac. Direktiva EU bila jest razdvajanje vode i odvodnje od ostalih komunalnih djelatnosti, ali nigdje u direktivi ne stoji kako moraju biti dva odvojena direktora, s tajnicama i automobilima, personalom i uz to i u posebnom prostoru u koji ulupaše milijune. Toga u direktivi nije bilo, osim u Lucićevoj direktivi kojom je u tim tvrtkama zapošljavao podobne Pleterničane i dakako u glavama Pilona i Smolčića koji su si tako priskrbili slugansko - poslušničke pozicije. Dakle, Komunalac se vraća kući. Ako ih se previše namnožilo pa bi opet dizali cijene, morat će reterirati. Toliko njih, a ni jednu novu uslugu osim povećanih cijena građani za svoj novac nisu dobili. Oni koji to skuhaše dobiti će priliku da reteriraju.
U tom vremenskom razdoblju struka mora dati i odgovor o regulaciji prometa u gradu, uvelo bi se besplatno parkiranje za umirovljenike, vratile povlaštene karte za branitelje, besplatni udžbenici i obroci u školi za potrebite, besplatni internet, kino-predstave i klizalište,i doista mogao bi sad nabrajati i dalje ali to bi potrajalo. Eto da baš ne propustim, raščistilo bi se i stanje u sportu i korjenito promijenili i odnos prema bogatom naslijeđu, kulturi, tradiciji i svemu onomu što su nam ostavili naši stari. Osim toga tu je uvođenje dvostruko više stipendija, dva puta veći iznos za novorođene sugrađane, besplatni vrtić za treće i svako daljnje dijete itd. I nije to nikakvo nerealno obećanje kako to od muke kaže moj protukandidat, naprotiv, ako mi već provjereni, dobijemo povjerenje građana onda je to sigurno tako, jer tad nećemo imati šopane uhljebe i parazite na gradskom valovu koji nas koštaju 4 milijuna kuna, prenatrpane urede u gradskim tvrtkama i javašluk u ustanovama, nećemo tolerirati nered, nerad, Lucićevsko uhljebništvo i podizanje cijena kao jedinu i uvijek novu uslugu građanima, već prostor za provođenje našeg programa u cijelosti.

A što je to kako kažete kontinuirano?

- Odmah započeti s uspostavom poslovne zone i inkubatora, uvođenje snažnijih poticaja za zapošljavanje i u poljoprivredi, konačno otpočeti povlačiti sredstava iz EU fondova za kapitalne projekte i naravno, oživotvoriti sve kapitalne projekte koje sam još ja započeo od knjižnice, muzeja, sportske dvorane…. Prethodna ekipa po tom pitanju nije učinila ništa, a niti ima i jedan projekt da ga je sama osmislila, osim priznam velebni projekt Požeška kuća, kojeg mrcvare li mrcvare, Ljubavnu promenadu – Stari grad s 45 tisuća kuna, te planirano uređenje tribina stadiona Slavonije zamislite s 3 mil kuna, a tribine mi uredili 2013. godine. I upravo zato, borim se protiv takvog rada, bolje reći nerada, nepotizma i kriminala, četverogodišnjih laži i obmana u kojima je uz bok Neferoviću ( kao prst i nokat) bio i to masno naplaćivao, Darko Puljašić, poltronaš pleterničkog paše i njegov kandidat za gradonačelnika Požege – ne novo već staro lice, starog i opasnog kova koji će za šaku škuda prodati vragu i dušu ovog grada.

I još nešto, kad već kaže da je „bez mrlje“, evo neka nam kaže kako se iz Gradske kuće pod okriljem „mraka“ iznose gradski pečati i u čijem se onda uredu lupaju ti pečati na krivotvorenu dokumentaciju. E da, imam ja energije na pretek, a i vremena i ne posustajem u toj borbi, a želeći Požegu u kojoj ćemo uz čuvanje njene povijesti i tradicije, građenja sadašnjosti i ulaganja u budućnost živjeti bolje, svojom kandidaturom za gradonačelnika Požege unosim i provjereno znanje, iskustvo, rezultate i energiju.

U nedjelju 04. lipnja, izađimo na izbore, ja sam
Zdravko Ronko
kandidat za gradonačelnika