Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 21:33

Ponovno izabrali Vladimira Englmana za predsjednika utemeljitelja HDZ-a

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

IZABRANIH 19 ČLANOVA PREDSJEDNIŠTVA UTEMELJITELJA HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE IZABRALO DUŽNOSNIKE -

POŽEGA – Protekle subote na Skupštini Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije izabrano je 19 članova Predsjedništva. Nakon skupštine proširile su se negativne konotacije da je na skupštini kolalo nekoliko šalabahtera, podsjetnika članovima za koga glasati, pa se očekivala i velika borba za predsjednika utemeljitelja HDZ-a koju dužnost je do tada obnašao Vladimir Englman.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva za novog predsjednika izabran je ponovno Vladimir Englaman dok će dužnost potpredsjednika obnašati Ivica Kovačević, Nikica Oberan, Marijan Pilon i Zlatko Banožić, a dužnost tajnika Zlatko Čunović. Kako doznajemo za Englmana je glas dalo 11 članova, dok je 5 bilo suzdržanih, a 3 novo izabrana člana Predsjedništva nisu niti došla na konstituirajuću sjednicu.

Od sudionika skupštine saznajemo da je zapravo županijsko rukovodstvo HDZ-a htjelo na sve načine izbjeći ponovni izbor Vladimira Englmana za predsjednika utemeljitelja, iz toga su i kružili šalabahteri, na kojima nije bilo imena Englmana. Stoga ovaj njegov izbor koji su izvršili utemeljitelji HDZ-a sigurno ide kao jedna poruka. Inače Vladimir Englman je stvarni i neosporni inicijator, sudionik i začetnik svih aktivnosti oko osnivanja HDZ-a u Požegi, kojemu su upravo utemeljitelji iz tih vremena ponovno dali povjerenje da vodi Zajednicu utemeljitelja dr. Frano Tuđman u Požeško-slavonskoj županiji.