Utorak, 17 Siječanj 2017 08:44

Od Zdravka Ronka očekujem samo riječi tužbe i klevete

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

REAGIRANJE NINE SMOLČIĆA NA TISKOVNU KONFERENCIJU KLUBA VIJEĆNIKA SDP -

Požežani od Zdravka Ronka ništa drugo i ne mogu čuti osim riječi tužbe, klevete. Čovjek koji je danas na marginama SDP-a želi liječiti svoju frustraciju na Gradskom vijeću, a na isto i ne dolazi kao i na Županijsku skuštinu Požeško-slavonske županije.

Dakle, stojim iza svih iznešenih tvrdnji i dostavljam Vam novi dokument iz kojeg je vidljivo da dotični iznosi nove neistine, a to da je u nečasne radnje uvukao Caritas i svu odgovornost prebacio na njih, a iz dokumenta je vidiljivo da je nezakonitu nanknadu uzimao i sebi iako to na današnjoj tiskovnoj poriče. Sve te radnje su od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa proglašene nezakonitim.

Ne mislim se više uvlačiti u nove svađe jer to je jedino što Zdravko Ronko zna i poruka njemu da Gradsko vijeće nije mjesto optužbi, nego prijedloga i rasprava, a upravo prijedloga od njega nije bilo kao i niti dolazaka – piše u priopćenju koje potpisuje Nino Smolčić, aktualni predsjednik Gradskog vijeća grada Požega.

Smolčić izgleda promašio metu?

Iako je medijima dostavio listu isplata iz Tekije na kojoj se ne vidi kome su išla sredstva koja su isplaćivana, tada predsjedniku Skupštine Tekije Zdravku Ronku, Smolčić i dalje tvrdi da je to lista koju je on dobio i objavio. Za listu koju je Ronko predočio medijima, a također je dobivena u Tekiji, tvrdi da je osim za Caritas kojemu je Tekija po nalogu Zdravka Ronka isplaćivala 2.000 kuna mjesečno, ukupno 48.000 kuna, i na osobni račun Zdravka Ronka isplatila 12.000 kuna, također po nalogu Zdravka Ronka, što kao dužnosnik nije smio primiti.

Ovaj puta Ronko ga je uhvatio ne samo s razvezanim patikama, jer tvrdnja mu ne stoji. U vrijeme tih šest isplata Ronko nije obnašao dužnost gradonačelnika, jer je po odluci Vlade RH, raspuštena vlast grada Požega i imenovan povjerenik, koju dužnost je obnašao Ferdinand Troha. Stoga je Ronko tada zapravo imao pravo na naknadu kao predsjednik Skupštine Tekije, jer tada nije bio dužnosnik.

Kako je do javnosti došlo do dva identično-različita spiska isplata naknada, pojasnit će netko u nastavku ove političke trakavice. Očekujemo još koju reakciju.

Tekst/foto: Vladimir Protić