Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 19:23

Ponovno za predsjednika izabrali Dragana Vulina

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

8. IZVANREDNI IZBORNI SABOR HDSSB  -

OSIJEK – Održan je dugo najavljivan 8. Izvanredni izborni sabor HDSSB-a u dvorani HNK u Osijeku. Sabor je potvrdio sa 444 glasa u tajnom glasovanju, od nazočnih 456 izaslanika, da je Dragan Vulin i dalje predsjednik HDSSB-a, dok je za njegovog potpredsjednika izabran Karlo Šatvar. Nije bilo protiv listića, dok ih je 12 bilo ne važećih.

Zahvalio se Vulin nakon izbora svim sudionicima sabora i pozvao ih da nastave djelovati u interesu Slavonije. Istakao je da su oni jedina regionalna opcija koja je potrebna te pozvao da svi krenu zajedno, te da dobrim rezultatima na lokalnim izborima pokažu to zajedništvo. Ponosan je bio posebno što je dvorana HNK bila prepuna, iako je u proteklom vremenu dio članova stranke otišao nekim drugim putem.

Izabrano je i novo Predsjedništvo stranke u koje su s našeg područja izabrani Josipa Miličević i Ivica Ribičić, dok je u glavni odbor ušlo još desetak HDSSB-eovaca s područja Požeško-slavonske županije.

Donesen je i novi Statut stranke, a često osporavana Sokolska garda je ukinuta. Saboru su nazočili i predstavnici ostalih stranaka, a predstavnik osječko baranjskog HDZ-a Ivan Anušić i izaslanik premijera Plenkovića, pohvalio je dobar zajednički rad s HDSSB-om i njihovim saborskim zastupnikom. Do sada HDSSB nije nikada bio član većine, dok je u ovom sazivu Sabora RH dio parlamentarne većine.

Delegati 8. Sabora na kraju su napravili zajedničku fotografiju sa svojim novoizabranim predsjednikom, za kojega su jednoglasno dali svoj glas.