Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 12:33

Odgovornost i zajedništvo u teškim vremenima uz borbu protiv osobnih interesa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ZAJEDNICE UTEMELJITELJA HDZ-a POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Zajednica utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice za Požeško-slavonsku županiju održala je izbornu godišnju skupštinu kojoj su kao gosti nazočili Milan Kovač, predsjednik i Vice Vukojević, član predsjedništva Zajednice na državnoj razini, zatim Mario Kapulica, izaslanik predsjednika stranke Andreja IMG 3443Plenkovića, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović, načelnici općina i gradonačelnici s ovog područja i drugi.

- Želim da narodu vratimo ponos, te učinimo napore za razvoj gospodarstva kako bi se otvarala radna mjesta, te ljudi ovdje pristojno živjeli i ostali živjeti sa svojim obiteljima- kazao je u pozdravnoj riječi župan Tomašević dodavši da će HDZ uz crkvu biti i nadalje nositelj opstojnosti hrvatskog naroda. Pozvao je na zajedništvo i aktivnost bez podjela i „fige u džepu“.

- Uvijek imam respekt prema vama utemeljiteljima i hrvatskim braniteljima jer ste u teškim vremenima pokazali odgovornost i zajedništvo, te želim da i dalje budete vertikala odgovornosti u stranci i da ta odgovornost bude i danas u stranci – istakao je u ovoj prigodi požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

IMG 3451Izaslanik stranačkog predsjednika Plenkovića Kapulica je kazao da su utemeljitelji bili jezgro stvaranje HDZ-a i države te će i nadalje imati ključnu ulogu u društvu, a član predsjedništva Vice Vukojević iznio je povijesni slijed stvaranja države i njenog međunarodnog priznanja.

- Možete biti ponosni jer ste stvarali najveću i najučinkovitiju stranku hrvatskog naroda, a bitka za Hrvatsku je trajna i svakodnevna – kazao je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač pohvalivši ovdašnje aktivnosti i dodao da stranka sa Vladom RH može odgovoriti na sve izazove, te stimulirati ljude da se vrate na svoja ognjišta čemu treba podrediti naše zakone.

Izvješće o radu zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije podnio je predsjednik Vladimir Englman istakavši da nisu uvijek imali razumijevanja u svome radu, te da im vrata nisu bili otvorena na ogovarajući način.

IMG 3453- Nitko od utemeljitelja nije ništa tražio za sebe, uvijek smo u provođenje aktivnosti bili dosljedni i pravični kroz ove godine, te nepotkupljivi, stojeći uvijek na braniku domovine i naše državotvorne stranke, a i buduće ćemo se boriti protiv osobnih interesa unutar HDZ-a -naglasio je Englman.

Tajnim glasanjem izabran je Županijski odbor Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije od 19 članova u koji su ušli: Nikica Oberan, Zlatko Banožić, Blagojka Leko, Zlatko Jelić, Davor Balešić, Vladimir Englma, Slavko Budimlić, Mato Jurić, Dragutin Blažević, Vinko Kovačević, Zlatko Čunović, Željko Mitrović, Ante Kolić, Višnja Gašpar, Zdravko Novak, Željko Marukić, Ivica Kovačević, Darko Banović i Marijan Pilon. 

Oni će između sebe izabrati predsjednika. Uz to izabrani su izaslanici za skupštinu Zajednice utemeljitelja HDZ-a za Nacionalni odbor i to: Marijan Pilon, Ante Kolić, Marija Barunović, Slavko Budimlić, Vladimir Šimunović, Ivan Vukas, Mile Čuljak i Đuro Ružićić.

IMG 3459Prije ove skupštine izaslanstvo je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod spomenika prvom predsjedniku stranke i države dr. Franji Tuđmanu.

Tekst/foto: D.K.