Petak, 13 Siječanj 2017 14:50

Odgovor na priopćenje gosp. Zdravka Ronka zahtijevao je i Nino Smolčić

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Obzirom da je u priopćenju gosp. Zdravka Ronka iznijet niz neistina u kojima me spominje, molim Vas da sukladno članku 40. Zakona o medijima objavite sljedeće:

Ponosan sam što smo u ovom, 6. sazivu Gradskog vijeća Grada Požege do sada imali 27 sjednica Gradskog vijeća i što smo na svima raspravljali o svim upućenim prijedlozima, bilo vlasti ili oporbe, kao i da smo prihvaćali prijedloge oporbe iako je bilo znatno manje dolazaka na sjednice gosp. Zdravka Ronka nego njegovih prijedloga. Što se tiče prijava i tužbi, u to ne sumnjam jer je on poznat po brojnim prijavama.

1. Spominje nekakvu "Nezavisnu listu HDZ-a"
Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća 2013. godine, kad su vijećnici birali svoga predsjednika, gospodin Ronko je glasao za moju malenkost isto kao i svi ostali vijećnici iz redova SDP-ove koalicije. To znači da su moju nezavisnu listu poslije izbora podržali i on i njegova stranka isto kao i HDZ.

2. Proziva me za "uklanjanje dječjeg igrališta"
Dječje igralište na Sajmištu je uklonjeno po nalogu građevinskog inspektora i nakon peticije građana i nemam nikakve veze s tim, niti sam član mjesnog odbora.
S uklanjanjem dječjeg igrališta složio se i član SDP-a koji je obnašao dužnost potpredsjednika u nadležnom mjesnom odboru.

3. Radno mjesto moje supruge.
Ova tema već dulje vrijeme boli gospodina Ronka i to još od njenog radnog mjesta na Veleučilištu u Požegi kad su pojedinci pohodili Ministarstvo obrazovanja i znanosti i tražili suglasnost za izmjenu Statuta Veleučilišta isključivo s ciljem kako bi moja supruga završila na cesti, što su na kraju i učinili nakon što im se ja nisam naklonio. Ispod moje ljudske i moralne razine je da nabrajam imenom i prezimenom članove stranaka koji su samo u Požegi samo na rukovodećim mjestima isključivo jer su članovi neke stranke. Spominjanje moje obitelji nije mi ništa novo jer mi je dotični još na Vijeću spominjao i roditelje.

4. Priča o nekakvim poslovima "moga Allianza s Gradom Požegom"
Nisam čak ni zaposlenik tvrtke koju Ronko spominje u negativnom kontekstu. Zaposlen sam u vlastitoj tvrtki. Nijedna moja tvrtka ne posluje s Gradom Požegom niti tvrtkama u vlasništvu Grada Požege iako rad i poslovna aktivnost nije sramota u kakvom ga kontekstu želi prikazati gosp. Zdravko Ronko.

5. Ronkovo izdavanje mjenica Kamen Ingradu i malverzacija u Tekiji
Nemam potrebe davati obrazloženje kad postoji dokumentacija u Gradu Požegi kao i u Tekiji iz koje je sve vidljivo kao i sve isplate od strane Tekije d.o.o. na ime Zdravka Ronka, a koju istu naknadu poriče. Napomenuo bih i da je gosp. Ronko razročio oročena sredstva Grada Požege, tada u Požeškoj banci, i putem pozajmica plaćao buduće radove, koje je nakon toga izvodio Kamen Ingrad, a sve kako bi pokrio izdane pozajmice. Činjenica je da Grad Požega i dan danas potražuje od te tvrtke, a sve na osnovu loših odluka po Grad Požegu u interesu tadašnje vlasti koju je Zdravko Ronko obnašao sa svojim koalicijskim partnerom.
Smatram da je na neistine najbolje dati dokumentiran odgovor pa prilažem dokumente u privitku.
Privitak:
-izračun Tekije d.o.o. o isplaćenim naknadama
-Odluka Povjerenstva o sukobu intersa
-evidencija izdanih mjenica i pozajmica kao i dio primjeraka
Stoji u reagiranju koje potpisuje Nino Smolčić.

- Redakcija tjednika Kronika požeško-slavonska svim sudionicima ovih reagiranja na reagiranja na tiskovnu konferenciju, priopćuje da s ovim tekstom zaključuje polemiku, prepucavanja i razne koreografije, ne želeći opterećivati svoje čitatelje masom materijala koja govore o istim stvarima, samo iz raznih kutova gledišta. Smatramo da smo svima dali dovoljno prilike i prostora da kažu što imaju, a dalje neka se raspravljaju i dokazuju na mjestima koja su za to predviđena. Ne uvažavamo više niti pozivanja na Zakon o medijima, jer to dalje zapravo vodi obezvređivanju i zlouporabi medijskog prostora.

Uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska i portala www.pozeska-kronika.hr