Petak, 13 Siječanj 2017 11:28

Reagiranje na prozivke Nine Smolčića poslao Zdravko Ronko

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

„Kako je Predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić na svojoj tiskovnoj konferenciji objavljenoj na vašem portalu 12.01.2017 g. iznio niz grubih neistina molim Vas da temeljem članka 40. Zakona o medijima objavite slijedeće:

Već iz same panične reakcije g. Smolčića očito je da mu se bliži kraj, da je raskrinkan kao onaj koji je kroz trgovačko-koalicijski sporazum zaposlio svoju suprugu Jasminu i kolegu mu Kazimira Baloga s hdz-ove „nezavisne liste“, te da je cijelo vrijeme držao ljestve kod „privatizacije“ Baške i uludo podizanog 35-milijunskog kredita i što mu sad predstavlja - nepremostiv politički problem.

NINO KUTNAG. Smolčić zvani i „rušitelj dječjeg igrališta“ svrstavajući sebe među djecu iz vrtića i jaslica s kojima će sad rušiti i Ronka, te činjenice da je u prethodnom sazivu Gradskog vijeća dobar dio mandata proveo i u kutu Gradske vijećnice, on kao da otkriva i svoju drugu mračniju stranu - problem bolnog odrastanja.

No bez obzira na te olakotne okolnosti, on se ne može amnestirati za javno iskazane klevete i blaćenja pa mu to dodatno postaje i - pravosudni problem.

Stoga valja reći, niti sam se imenovao predsjednikom skupštine Tekije, a niti sam prisvojio i jednu lipu. Ponosan sam na svoj doprinos jer sam Tekiju sa dobrom ekipom doveo do najboljeg rezultata u RH, a Smolčiću ostavio 15 mil kuna dobiti koju rastura i koji zna izvoditi i performanse s ostavkama na sjednici Gradskog vijeća zbog svađa oko povjeravanja njegovom Alijansu-osiguranju osiguravanje vozila grada i gradskih tvrtki. 

Njegova izjava kako sam “zapošljavao članove obitelji po partijskom ključu, te da su i stotine Požežana prije zaposlenja morali obvezno potpisati pristupnicu SDP-a“ je još jedna u nizu neistina jer to nisam nikad, ama baš nikad učinio, pa će se i sa tom činjenicom Smolčić morati suočiti, jednako tako kao i sa plasiranom notornom neistinitom da sam tri puta uhvaćen u sukobu interesa.

Što se pak tiče plasiranja neistina o izdavanju mjenica iza kojih je navodno nastala višemilijunska šteta, te neistina kako nemam ni dokaza o plaćenim anuitetima kredita za kupnju stana su izjave sa kojima će se također morati suočiti, posebno stoga što sam ponosan na vrijeme u kojem sam za „vladavine“ Vlade Zeca bio na čelu Grada Požege i za razliku od nekih drugih čuvao i sačuvao gradsku blagajnu, gradsku imovinu i gradsku tvrtku".

Predsjednik ŽO SDP Zdravko Ronko