Utorak, 27 Prosinac 2016 17:59

Župan Tomašević najavio traženje još jednog mandata župana za završetak velikih projekata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RADNI DORUČAK PREDSTAVNIKA MEDIJA S RUKOVODSTVOM POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - Tradicionalni božićni doručak svih predstavnika medija s rukovodstvom Požeško-slavonske županije, županom Alojzom Tomaševićem, zamjenicima župana Željkom Jakopovićem i Ferdinandom Trohom, uz radnu i prijateljsku atmosferu donio je i neke planove usko vezane za predstojeće lokalne izbore i razvoj županije. Župan Tomašević je zadovoljan dosadašnjom suradnjom s medijima, nije se želio uplitati u stavove pojedinih redakcija, a smatra da je javnost dovoljno dobro informirana o radu županije i županijskih čelnika, te da je posebno velike projekte bitne za budućnost županije dobro prezentirala javnosti.IMG 6374

- Živimo svi i radimo u okruženju ove županije, a kad sve podvučemo, možemo biti zadovoljni učinjenim, ali i planovima što još treba učiniti. Važna je želja i namjera nas, pa i kada nismo mogli puno popraviti stanje, a to ćemo svakako popraviti u 2017. godini. Za nas je bila otežavajuća okolnost promjena Vlade i tehničke Vlade, dolazak novih ministara koje tek upoznajemo s našim planovima. No od ove Vlade očekujemo puno više od strateških projekata, te vas molim da budemo na istom pravcu borbe za pokretanje gospodarstva, a i u dolasku novih regionalnih i lokalnih izbora. Slijedeća godina sigurno bi morala biti godina zaustavljanja odlaska ljudi iz naše domovine – istakao je župan Tomašević, koji je najavio da na slijedećim izborima za županiju namjerava tražiti još jedan mandat župana, prvo što se pobjednička ekipa ne mijenja, a drugo da bi uspio završiti započete velike projekte bitne za budućnost ove županije.

IMG 6377Zajednički s gospodarstvenicima i suradnjom s znanstvenom zajednicom župan Tomašević očekuje iskorake u razvoju poljoprivrede, drvno-prerađivačke industrije, te posebno u razvoju turizma. U našem školstvu mora se puno toga promijeniti, da pripremaju mlade ljude za život a ne za biro za zapošljavanje. – U našoj županiji mi ćemo uz neka osvježenja nastaviti s kontinuitetom, posebno mladih kroz našu razvojnu agenciju, kroz projekte, kroz aplikacije koje su poznate mladim stručnjacima – dodao je župan Tomašević. 

Iako je danas HSS u oporbi na državnom nivou, zamjenik župana Željko Jakopović, koji dolazi iz redova HSS-a, a već je dva mandata u koaliciji s HDZ-om, najavio je takvu koaliciju i u daljem kontinuitetu u ovoj županiji. Za regionalne i lokalne izbore ipak će županijske stranačke organizacije imati otvorene pravce suradnje i koalicije, a posebno u onim sredinama gdje su te koalicije do sada uspješno obavljale posao upravljanja. – Mi ćemo nastaviti kontinuitet i slijede nam afirmativni pregovori, posebno u interesu županije, gospodarskom i svemu što čini boljitak ove županije. Mislim da je ovo sve skupa bilo dobro, a ja kao prvi čovjek HSS mogu reći da je bilo iole moguće još nešto mijenjati, da bih ja bio IMG 6383agresivniji i na tom pravcu. Realno ono što smo napravili je maksimum u odnosu na situaciju u kojem se svi nalazimo. Ono što smo zatekli u županiji, ovo sada je dobro, a sve što je učinjeno je plod, od župana, nas dožupana, saborskih zastupnika koji i malo možemo pomoći. Mi se još uvijek bavimo prošlošću i rješavanjem obveza županije iz prošlosti. Sve ono što je napravljeno je rezultat političkih aktivnosti i privlačenja sredstava s viših razina, a u novije vrijeme od europskih fondova. To je naša realnost – rekao je zamjenik župana Jakopović, koji smatra da će ovaj partnerski odnos biti zadržan jer ne postoji razloga da se to mijenja.