Srijeda, 30 Studeni 2016 18:57

Zajednički nastup kao koalicijski partneri za lokalne izbore u gradu Požegi dogovaraju HDZ i HSP AS

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ČELNICI DVIJU STRANAKA ŽELE ZAJEDNO NA IZBORE NASTAVLJAJUĆI DOBRU SURADNJU U GRADSKOM VIJEĆU GRADA POŽEGA U SADAŠNJEM MANDATU -

POŽEGA – Iako je do kampanje za lokalne izbore ostalo još šest mjeseci, oni koji ozbiljno razmišljaju o osvajanju vlasti već su počeli s pripremama, ali i traženjem potencijalnih partnera, koalicijskih stranaka i stvaranje izborne taktike. Da postoji interes da njihove dvije stranke HDZ grada Požega i HSP AS Podružnica Požega idu zajedno potvrdili su već svojim sastankom čelnici tih stranaka. Ispred HDZ-a je nazočio dogovorima Darko Puljašić, predsjednik GO HDZ Požega, i njegov zamjenik mario Pilon, inače oba dogradonačelnika grada Požega, s glavnim tajnikom HSP dr. Ante Starčević, Perom Čorićem, predsjednikom Podružnice Požega Draženom Muljevićem i nekoliko suradnika iz središnjice HSP AS. Obje stane zadovoljne pregovorima i postignutim dogovorom nisu krile zadovoljstvo da će zajedno izaći nam lokalne izbore, kako u gradu Požegi, tako u još nekoliko lokalnih sredina.

- Tim koji pobjeđuje nikada se ne mijenja. Tako je i ovdje u Požegi gdje je HSP AS partner HDZ-u. Nema nikakvog razloga da tu suradnju ne nastavimo i na predstojećim lokalnim izbori koji nam dolaze u 2017. godini. Zaključak je današnjeg sastanka da je suradnja neminovna jer je naš zajednički cilj pobjeda. Svi koji se bave politikom, a kažu da ne žele biti vlast to čine iz samo dva razloga. To govore jer su nesposobni ili ne govore istinu. Sadašnja rukovodeća garnitura u požeškom HDZ-u i HSP-u AS zna da se jedino kroz vlast mogu stvari mijenjati na bolje. Da bi ostvarili naše ciljeve oni moraju biti jasno definirani, realni i provedivi. Naš je cilj je ovdje u Požegi pobjeda koju možemo ostvariti jedino zajedno – istakao jeglavni tajnik Pero Ćorić, koji se kao gost prvi obratio, a svoje zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom istakao je i Darko Puljašić ispred HDZ-a.

- HSP AS je vjeran partner koji surađuje i od kojeg imamo apsolutnu potporu i vjernost i dogovor koji je kroz sve sjednice u Gradskom vijeću u ove tri i pol godine sudjelovao na kojem smo na svim sjednicama donosili jednoglasne odluke. Mi jedni drugima vjerujemo i nadopunjujemo se. HDZ je stranka desnog centra, a HSP AS je desnica. To uvijek ide zajedno. Pripremamo se brzo za izbore koji su blizu. HDZ kao stožerna stranka vezala je uz sebe one ljude koji imaju sličan ili isti svjetonazor. Nastavljamo s tom suradnjom. Razgovarat ćemo i pregovarati na realnim osnovama i na onim osnovama koje smo i do sada imali. Mogu reći da će HDZ sigurno pregovarati sa HSP-om AS. Mi nismo zatvorili vrata niti centru niti desnici. Oko sebe ćemo kao stožerna i najjača stranka okupiti sve one koji budu htjeli zajednički raditi na dobrobit naših građana – rekao je Puljašić, koji je prokomentirao i situaciju u konkurentskom SDP-u, kojega su na prošlim lokalnim izborima, iako tijesno, ipak pobijedili. Sada očekuju prilično lakšu situaciju, jer SDP tek sređuje svoje unutarstranačke redove. - Mi jesmo stranački ljudi koji moramo brinuti o našim građanima. Uvijek smo govorili da nas ne zanima tko je s druge strane. Imamo svoj program, projekte i svoje partnere. Ne bojimo se onih koji pričaju i obećavaju, a ne mogu puno napraviti. Kroz ove tri i pol godine smo puno pokazali, a jedan mandat je prekratko razdoblje u lokalnoj samoupravi iz kojeg razloga tražimo još minimalno jedan do dva mandata da se dokaže da možemo i više i bolje. Drugi neka rade što oni misle. Nas ne zanima što radi druga strana. Mi imamo svoj put za koji ćemo se zalagati i zajednički boriti – dodaje Puljašić, koji je prokomentirao i moguće nezavisne liste kojih je u gradu Požegi uvijek bilo, pa i najava nekih da će i na slijedeće lokalne izbore izaći s nezavisnim listama i nezavisnim kandidatima njih ne zabrinjava. Dapače i s nekom od nezavisnih lista može se uspostaviti kasnije suradnja u Gradskom vijeću Darko Puljašić, predsjednik požeškog HDZ-a.

Kako je dosta pravaša iz susjednih županija, posebno Brodsko-posavske prešlo u novo formiranu pravašku stranku, pa čak i nositelj liste na prošlim parlamentarnim izborima, Ćorića to ne zabrinjava, posebno u Požeško-slavonskoj županiji gdje nije primijećen odlazak, jer ovdje su pravi pravaši, a HSP AS je stožerna pravaška stranka. Županijsko vijeće HSP-a AS za Požeško-slavonsku županiju ima koordinatora Milu Barišića, dugogodišnjeg pravaša, a Pero Ćorić tvrdi kako je to trenutno najkvalitetnija osoba. Očekuje da će se u siječnju 2017. god. održati unutarstranački izbori i da će stranka na razini županije biti u potpunosti ustrojena.

Tekst/foto: Vladimir Protić