Srijeda, 30 Studeni 2016 10:48

Vrlo živo je u požeško-slavonskom HSS-u ove jeseni

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Programske skupštine, pripreme za lokalne izbore, projekti i planovi… -

U Požeško-slavonskom HSS-u tijeku je održavanje programskih skupština općinskih i gradskih organizacija na kojima se analizira rad u prošlom razdoblju i usvajaju planovi rada za iduću godinu.

U Čaglinu je održana programska skupština na kojoj je usvojena podrška aktualnom vodstvu općinskog HSS-a na čelu sa Željkom Jakopovićem, zamjenikom župana za gospodarstvo. Općinski HSS aktivno sudjeluje u vlasti Općine Čaglin sa tri vijećnika i zamjenikom načelnika, koji uz podršku zamjenika župana čine sve na dobrobit stanovnika Općine Čaglin, u dosadašnjoj i budućoj realizaciji projekata: energetska obnova zgrada, dovršenje dječjeg vrtića, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i državne ceste D – 53, izgradnja vatrogasnog doma, izgradnja nove ambulante i ostalo.

U Jakšiću je također održana programska skupština jakšićkog HSS-a. Dva vijećnika HSS-a u općinskom vijeću konstruktivno sudjeluju u radu općinskog vijeća i afirmativno sudjeluju u radu dajući podršku većini u vijeću i projektima općine.

Kutjevački HSS-a također podržava gradsku vlast u Kutjevu kroz zastupljenost u Gradskom vijeću u kojem ima predsjednika Kluba vijećnika vladajuće koalicije. U kutjevačkom HSS-u također je održana programska skupština na kojoj je usvojeno izvješće o radu i plan rada za 2017. Godinu.

IMG 9105U Gradskom vijeću Grada Lipika tamošnji HSS je zastupljen sa tri vijećnika koji su oporba, i koji na svakom vijeću daju konstruktivne prijedloge i kritike. Dokaz da HSS dobro radi u Lipiku je i godišnja nagrada Grada Lipika koju je dobio dugogodišnji vijećnik i predsjednik HSS-a u Lipiku, gospodin Siniša Papaik.

Požeški HSS-ovci su na izbore za Vijeća mjesnih odbora u Gradu Požegi ove godine izašli uz podršku nestranačkih kandidata i Stranke umirovljenika, i imali svoje kandidate u nekoliko Mjesnih odbora, te osvojili tri ukupno mandata, u prosjeku 27 glasova po mjesnom odboru.

Rezultati HSS-a u postocima slijedeći: Gornji Emovci 38%, Mihaljevci 15,4%, Drškovci 9,6% i Centar 11,50%. Osim u Gornjim Emovcima HSS je u preostala tri mjesna odbora bio u srazu sa dvije vodeće stranke u Požegi (SDP i HDZ) i obzirom na to zadovoljni smo rezultatom.

Manje stranke imaju problem prijaviti liste na izborima za Vijeća mjesnih odbora zato što imaju manje članova i slabiju infrastrukturu od dvije vodeće stranke u Požegi. Vjerojatno zbog toga na ove izbore nisu izašle stranke koje su članice dviju koalicija na proteklim izborima za hrvatski sabor (HSLS, HSP AS i HNS), i do sada jaka regionalna stranka HDSSB. Na rezultat HSS-a, dodaju vjerojatno je utjecalo i to što niti jedan prijedlog požeškoga HSS-a nije dobio podršku ove gradske vlasti.

U tijeku su održavanja programskih skupština u preostalim općinskim i gradskim organizacijama, a skupština županijskoga HSS-a će biti održana 05. prosinca.

- Najvažnija aktivnost Požeško-slavonskoga HSS-a u 2017. godini biti će pripreme za predstojeće Lokalne izbore 2017. HSS je ozbiljna, organizirana i poštena politička opcija koja će sukladno svom svjetonazoru i tradiciji, vrijednostima i snazi sigurno znati odabrati isto tako organizirane i poštene koalicijske partnere za predstojeće lokalne izbore – istakao je Željko Jakopović, predsjednik ŽO HSS Požeško-slavonske županije.

VJERA U BOGA I SELJAČKA SLOGA!