Petak, 18 Studeni 2016 19:44

Lampione u Vukovarskoj ulici upalili uz molitvu i članovi Gradskog odbora HDZ Požega

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

VUKOVARSKA ULICA U POŽEGI OSVIJETLJENA STOTINAMA UPALJENIH LAMPIONA -

POŽEGA - Tradicionalno na 18. studenog u večernjim satima obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Požežanke i Požežani pale lampione u Vukovarskoj ulici. Tako je i večeras Vukovarska ulica osvijetljena stotinama upaljenih lampiona.

Nastavljajući tradiciju u Vukovarskoj ulici okupili su se i članovi Gradskog odbora HDZ-a kojima su se pridružili brojni članovi, ali i građani Požege. Oni su uz molitvu također zapalili veliki broj lampiona, lampione su zapalili i uz bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana ispred Veleučilišta u Požegi. Ovo obilježavanje predvodio je predsjednik GO HDZ-a Požega Darko Puljašić, koji se osvrnuo i na današnje obilježavanje u Vukovaru, koje je ocijenio jednim od najvećih do sada, najvećom kolonom do sada koja je po prvi puta pokazivala jedinstvo.

- Mi danas moramo biti ponosni na Vukovarce, ponosni na te dane 1991. godine, jer Vukovarci su tada branili cijelu Hrvatsku, dali priliku hrvatskoj da se organizira. Dali su svoj grad i svoje živote. Mi se danas sjećamo svih ovih godina onih najvrednijih među nama, hrvatskih branitelja koji su dali svoj život na oltar domovine – rekao je Puljašić ističući da je on danas ponosan što je predsjednik jednog gradskog odbora HDZ-a koji je okupio ovoliko puno ljudi, koji ne zaboravljaju Vukovar, te pozvao da sve lampione postave u jedan krug. – Danas ovo jedinstvo u Požegi govori da smo najveća stranka, koja ne zaboravlja svoje branitelje, koji su dali sebe i svoje dijelove tijela, a oni najbolji među nama i svoj život.

Tekst/foto: Vladimir Protić