Četvrtak, 08 Rujan 2016 11:54

Pozvali građane da se odupru pozivu „vjerodostojnih pljačkaša“

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

(PROMO ČLANAK) NARODNA KOALICIJA PREDSTAVILA KANDIDATE ZA 5. IZBORNU JEDINICU -

POŽEGA – Kandidati Narodne koalicije za 5. Izbornu jedinicu predstavili su se javnosti u Hotelu Grgin dol, iznijeli program svoje koalicije i za što će se oni kao saborski zastupnici zalagati, te pozvali sve građane da 11. rujna izađu na izbore i daju povjerenje Narodnoj koaliciji, koja treba povjerenje građana da može nastaviti tamo gdje su u proteklom mandatu uspješno izvukli Hrvatsku koja je tonula. Trebaju nastaviti istim putem i Hrvatsku izvesti na bolji put i sigurnu budućnost.

Prvi na listi Zdravko Ronko je istakao u svom pozivu građanima da izađu na izbore u nedjelju 11. rujna: - Građani 5. izborne jedinice, izađite na izbore i oduprite se onima koji su kroz pretvorbu i privatizaciju omogućili razaranje na tisuće tvornica i stotine tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj i koji su prepunili svoje džepove imovinom stečenom znojem, žuljevima i odricanjem nas i naših predaka. Pozivam vas poštivani građani da se oduprete pozivu ovih „vjerodostojnih pljačkaša“, koji se nalaze na listama HDZ-a, posebno u našoj 5. izbornoj jedinici, poput poznatog Franje Lucića. Ja sam jutros u Google ukucao riječ „pljačka“ i znate što vam iskoči „vjerodostojno - Pero Ćosić, 4. na listi HDZ-a“, tko ne vjeruje neka isto Googla.

Drugi na listi Narodne koalicije je Davor Vlaović, predstavnik Hrvatske seljačke stranke, čelnik HSS koji je na ovim izborima novi član koalicije. - Većina članova HSS-a podržava Narodnu koaliciju i siguran smjer za Hrvatsku, s naglaskom na ruralni razvoj, očuvanje sela i poljoprivredu o kojoj svi govore i ispada da se razumiju kao i u nogomet. Poljoprivreda sve lošije stoji, sve više OPG-a zatvara svoju proizvodnju, posebno u mliječnom i stočarskom sektoru, svinjogojstvu, a sada su najteže prošli i u ratarstvu. HSS je zato ušao u ovu koaliciju s obvezom i odgovornošću da se to promijeni u hrvatskoj poljoprivredi. OPG-i moraju biti temelji stabilne poljoprivredne proizvodnje i razvoja hrvatskog agrara, moramo kroz Zakone riješiti poljoprivredno zemljište s prednošću dobivanja za domicilno stanovništvo i OPG, nastaviti komasaciju i okrupnjavanje zemljišta, a najneophodnije je da se riješi problem nelojalne konkurencije i prekomjernog uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, čemu ćemo doskočiti pripremljenim Zakonom o nepoštenoj trgovačkoj praksi, te smanjiti PDV na hranu proizvedenu u domaćim resursima.

Predrag Matić Fred, kandidat na 4. mjestu prokomentirao je zapravo nevjerodostojnost i čiste laži kojima se služi HDZ u kampanji.

- Skoro 30% ljudi u Hrvatskoj i nakon 25 godina nasjeda na te laži. Ukidamo prijevoz djece, to je njihova odluka, a onda kao veliki uspjeh ističu, nećemo ukinuti prijevoz djece. Rekli su da će povećati cijenu dopunskog zdravstvenog osiguranja, a onda kao svoj uspjeh ističu, nećemo povećati cijenu dopunskog osiguranja. Prvo donose odluku da će se na Hitnoj plaćati po 150 kuna za dolazak, a onda kao svoj uspjeh ističu da se neće plaćati dolazak na hitnu. Jučer Miroslav Tuđman govori da je Perković još 91. izašao iz aktivne službe, no zaboravlja da je zajedno s Miroslavom Tuđmanom radio do 95. na najosjetljivijim pitanjima sigurnosti države. To je služenje neistinima i lažima. Jedino što su zaista najavili je ukidanje pečata, nisu ga ukinuli, ali nisu niti najavili da ga neće ukidati. Jedini uspjeh da su na jednoj telefonskoj sjednici, od brojnih takvih sjednica uspjeli frknuti tvrtku Končar, za koju se nezna gdje će završiti.

Posebno je istakao kako branitelji sada šute, kad im je ova Vlada u nekoliko navrata skinula preko 100 milijuna kuna, prvo 56 milijuna kuna iz proračuna Ministarstva branitelja, nema reakcije branitelja, nedavno ponovno 50 milijuna, a od legendarnih prosvjednika sada ništa.

Lista Narodne koalicije u 5. Izbornoj jedinici:

Zdravko Ronko, rođen 49.g.,dva pristojno odgojena sina,ekonomist, Hrvat, Domovini se stavio na raspolaganje 1.7.91.g.,preko 20 godina u državnoj upravi, 10 godina u poduzetništvu, potom gradonačelnik, župan, u 3 mandata zastupnik u Sabor RH, član Upravnog odbora fonda hrvatskih branitelje i njihovih obitelji, gradski i županijski vijećnik, predsjednik gradskog i županijskog SDP-a, član GO SDP-a, član Predsjedništva SDP-a, član UHDDR-a od osnutka, HCK , počasni član niza društava i udruga, dobitnik brojnih visokih priznanja udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te priznanja Židovskog udruženja koje je u moju čast na obroncima Galileje zasadili stotinu stabala.

Davor Vlaović, rođen 63.g., otac dvoje djece, doktorand na Ekonomskom fakultetu Osijek, hrvatski branitelj odlikovan Spomenicom Domovinskog rata.
Radio u nizu slavonskih tvrtki PIK NG, Veterinarija, Sanivet, potom pročelnik, pa savjetnik i zamjenik župana BPŽ do odlaska za zastupnika u Sabor RH.
Dugogodišnji županijski vijećnik, predsjednik gradskog, županijskog i regionalnog HSS-a, kao i potpredsjednik te stranke.

Marta Luc-Polanc, majka dvoje djece, dipl.pravnik s položenim pravosudnim ispitom, radila kao zaposlenik a potom i partner-odvjetnik u ZOU u Slav. Brodu, potom u Hrvatskim šumama i sada u Poreznoj upravi kao samostalni upravni referent.Članica je ŽO SDP BPŽ.

Predrag Matić, rođen 62.g., otac jednog djeteta, nastavnik, dragovoljac Domovinskog rata, vukovarski branitelj s Trpinjske ceste, zatočenik tri koncentracijska logora, umirovljeni brigadir HV i HRVI, te višestruko odlikovan i nagrađivan za junaštvo i zasluge u Domovinskom ratu.
Obnašao visoke dužnosti u oružanim snagama RH, posebni savjetnik Predsjednika RH za branitelje, ministar branitelja u Vladi Zorana Milanovića, zastupnik u Saboru RH.
Poznat po razvoju braniteljskog zadrugarstva i Zakona o žrtvama seksualnog nasilja u Domovinskom ratu, te posebno po Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru, objavi Registra branitelja, Veteranskom domu u Lipiku i osiguranju 21mil E za takve domove u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku.

Vinko Grgić, rođen 72.g., otac troje djece, doktorand na Arhitektonskom fakultetu, hrvatski branitelj, pričuvni časnik HV sa završenom časničkom školom Petar Zrinski, poduzetnik s vlastitim arhitektonskim uredom u Novoj Gradiški i Zagrebu i projektant niza od više stotina građevina, samo neke City Colloseum, crkva Blažene djevice Marije u Korlatu, PTC Plana – obuća u Zagrebu, POS-ove zgrade itd., a od travnja 2016. godine i gradonačelnik Nove Gradiške. Predsjednik GO i potpredsjednik ŽO SDP-a, te član GO SDP-a.

Anica Birač, majka dvoje djece, magistra znanosti, defektolog, radni vijek provela u sustavu zdravstva, socijalne politike i obrazovanja radeći prvenstveno s djecom i mladima s teškoćama i njihovim obiteljima.Radila i kao ravnateljica Centra za rehabilitaciju, sada ravnateljica Osnovne škole u Vinkovcima, predavač na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru.Članica SDP-a, gradska i županijska vijećnica.

Vera Bošnjak, diplomirani ekonomist, dragovoljka Domovinskog rata, radila u nizu slavonskih tvrtki od Slavonije DI do Hrvatskih šuma, sada načelnica općine Slavonski Šamac. Općinska vijećnica, članica HNS-a i predsjednica njihove Podružnice u Slavonskom Šamcu, voli kuglanje i ribolov.

Biljana Gaća, magistra politologije,vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara, volonterka i aktivistica na polju ljudskih i manjinskih prava, u obrazovnim i mirovnim politikama, radu s mladima te obnovi i razvoju lokalne zajednice.

Dr. sc. Emina Berbić Kolar,majka dvoje djece, izvanredna profesorica, prodekanica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i voditeljica dislociranog studija u Slavonskom Brodu, utemeljila je Studij hrvatskog jezika na Trakijskom sveučilištu u Edirnu, u Republici Turskoj na Fakultetu balkanskih jezika. Članica stručne radne skupine za izradu predmetnog kurikuluma Hrvatskog jezika.

Zvonimir Dragun, rođen 61.g., otac dvoje djece, hrvatski branitelj, dipl. ing. poljoprivrede, stručni suradnik u Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi, vijećnik, predsjednik Gradsko vijeća i gradonačelnik grada Iloka u dva mandata
Član HSS-a.

Marinko Lukenda, rođen 67.g., otac dvoje djece, dragovoljac Domovinskog rata, Predsjednik ŽO HSU VSŽ i najmlađi potpredsjednik HSU-a.

Josip Krnić, rođen 69.g., otac dvoje djece, kuhar po zanimanju, u dva mandata načelnik općine Babina Greda, u svojoj kampanji imao je „recept za Babinu Gredu“, a kako kaže, i sad ima recept za najsloženije probleme ove izborne jedinice.Zagovornik je njegovanja tradicijskih vrijednosti i podupiratelj je brojnih kulturnih manifestacija svoga kraja.Član SDP-a i zastupnik u Saboru RH.

Dr.sc. Mirna Krajina –Andričević, majka dvoje djece, specijalist interne medicine, uža specijalizacija iz kardiologije, Voditelj službe internističkih djelatnosti u OŽB Vinkovci, Viši asistent na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Osijeku.Članica i Predsjednica HNS-ove Podružnice za Vinkovce.

Martina Vlašić, dipl. socijalna radnica, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Požegi, članica GO SDP Požega i Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Grada Požege.