Srijeda, 07 Rujan 2016 21:09

HSS i Davor Vlaović zalagat će se da OPG bude nositelj razvoja sela

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

NARODNA KOALICIJA - 5. IZBORNA JEDINICA – DAVOR VLAOVIĆ, KANDIDAT ISPRED HRVATSKE SELJAČKE STRANKE (PROMO ČLANAK) -

POŽEGA – Dosadašnji saborski zastupnik, zamjenik brodsko-posavskog župana za gospodarstvo i kandidat Hrvatske seljačke stranke na listi Narodne koalicije za 5. izbornu jedinicu Davor Vlaović ovih je dana pohodio cijelo područje Požeško-slavonske županije kako bi se detaljnije upoznao sa problemima koji muče slavonsko selo i njegove žitelje, posebice IMG 4172poljoprivredne proizvođače tog područja, a predstavio je i program Narodne koalicije vezanu uz poljoprivredu, razvoj sela i ruralnog dijela, posebice ovog dijela Slavonije.

- Naglasak dajemo na ruralni razvoj i Zakon o poštenoj trgovačkoj praksi koji pripremamo da se niti jedan prehrambeni proizvod ne može naći u prodaji po cijeni nižoj od proizvođačke cijene na ovim prostorima, a zalagat ćemo se da 51% prehrambenih proizvoda u maloprodajnim lancima bude iz domaće proizvodnje – ističe Davor Vlaović. Kad su u pitanju potpore njih bi najviše trebala koristiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva OPG, koja bi bila nositelji proizvodnje, a kod korištenja poljoprivrednog zemljišta prednost mora imati domicilno stanovništvo tj. oni koji žive na tom prostoru.

IMG 4259Posjetivši najprije čaglinski kraj Vlaović je razgledao završne radove na izgradnji akumulacije Londža, susreo se sa članovima svoje stranke i simpatizerima Narodne koalicije za predstojeće parlamentarne izbore, a u Kutjevu je posjetio vinariju poznatog vinara Ivice Peraka, koji osvaja sve više šampionskih titula i zlatnih medalja za svoja vina. U Rajsavcu se našao na obiteljskom gospodarstvu uglednog člana HSS-a Marija Glavaša koji se bavi stočarstvom i ratarstvom uz primjenu najsuvremenije tehnologije. Boraveći u Požegi bio je na gastronomskoj priredbi „Fišijada“ u parku kraj Orljave gdje je razgovarao sa članovima HSS-a i građanima, a u selu Draga pod Papukom posjetio je OPG Lukić koji su najpoznatiji stočari i proizvođači mlijeka u Požeškoj kotlini.

IMG 4267Na kraju ovog zanimljivog pohoda Davor Vlaović u pratnji predsjednika HSS-a Požeško-slavonske županije Željka Jakopovića i drugih stranačkih dužnosnika sastao se na radnom sastanku u Lipiku sa članovima Gradske organizacije ove stranke razgovarajući pritom ponajviše o izborima i slijedećim stranačkim aktivnostima.

Tekst/foto: Promo