Utorak, 17 Svibanj 2016 14:10

Treću godinu za Božić djeca nemaju klizalište, ali ni odmaralište u Baškoj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG SDP ZDRAVKO RONKO OPTUŽUJE POŽEŠKOG GRADONAČELNIKA ZA MUTNE POSLOVE I NESPOSOBNOST -

POŽEGA - Iza nas već treći Božić kojeg je djeci ukrao Neferović i kako već tri godine u našem Gradu nema klizališta, iako ono ne bi opteretilo Proračun niti lipu, bar kako sam ga ja ustrojio – raspisao natječaj, ograničio cijene karata na 5 i 10 kuna, omogućio pružanje ugostiteljskih usluga hrane i pića, cijenu vode i struje kompenzirao sa naknadom za korištenje prostora iza Gradske kuće i imao klizalište za nula kuna. A priče kojih smo se ovih godina naslušali o potrebnih 300 tisuća kuna, samo su odraz nesposobnosti i osobnih apetita – započeo je svoju tiskovnu predsjednik županijskog SDP-a Zdravko Ronko, saborski zastupnik i bivši požeški gradonačelnik, koji se sa još točaka negativno referirao na rad gradonačelnika Vedrana Neferovića.

Jedno od stalnih pitanja koja se postavljaju je Dječje odmaralište Baška i ugovori u koje Ronko sumnja da su lažirani i falsificirani u odvjetničkim radionicama i zdravstvenoj ustanovi.

- Ugovor je stupio na snagu 06. svibnja 2016 godine, a famozni članak 11. Ugovora o zakupu odmarališta u Baškoj tj. odredbu o oslobađanju plaćanja zakupnine u vrijednosti radova koji će se kao izvesti na energetskoj obnovi objekta, odvodnje oborinskih voda, uređenju kanalizacije i okućnice, te uređenju i opremanju kuhinje, restorana i smještajnih kapaciteta, a što je sve već konzumirano u prethodnim vremenima i ugovorima. No, to neće proći i biti će itekako veselo. Ovdje također treba jasno reći kako je Neferović uz taj manifetluk djeci ukrao i Bašku jer, za požešku djecu više nema Baške 45 već 14 dana i nije više smjena od 10 već 7 dana, a i cijena po danu nije više kao do sada 120 već 210 kuna – sve od 6. svibnja 2016. godine, a što to znači zaključite sami – no, djece osnovnih škola, vrtića i astma kampa u Baškoj više neće biti. Zaboravite! – dodaje Ronko, koji Neferovića optužuje da nije znao osmisliti niti jedno spomen obilježje inspirirano poviješću i tradicijom bogate Požege, za razliku od vremena u kojem je on sam dao izraditi 15-tak.

Ronko iznosi da će gradski proračun platiti i jednostrani raskid ugovora u kojemu je Požega sudjelovala u rekonstrukciji željezničke pruge Pleternica – Čaglin – Našice, istina sa simboličnim sredstvima kao potpora lokalne zajednice, a sada će proračun trpjeti 400 tisuća kuna i 200 tisuća kamata koje će sjesti kao obveza na proračun.

Ronko negoduje i zbog toga što se brojne kulturne, znanstvene i društvene ustanove koje je on doveo u grad Požegu, Umjetnička akademija Osijek, HAZU, Obiteljski centar, Institut za migracije Slavonije i Baranje sada stavljaju na marginu i otkazuju im se gradski prostori u koji su neki od njih smješteni. Ronko smatra kako će svi projekti u gradu stati, osim naravno bazena i trga koji se financiraju iz kreditnog zaduženja do 2035. godine.

Rad gradonačelnika i aktualne vlasti okarakterizirao je: - Bahato, nesposobno i otužno, jadnije ne može biti, a on bi da mu se povjeri još jedan mandat. „Lud, zbunjen, nenormalan“! – zaključuje Ronko svoje obraćanje javnosti.

Tekst/foto: Vladimir Protić