Utorak, 19 Travanj 2016 06:07

Na glasovanje se odazvalo 57% članova HDZ-a

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ZADOVOLJAN PROVEDENIM IZBORIMA ZA PREDSJEDNIKA STRANKE -

POŽEGA – Članovi predsjedništva i predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije Franjo Lucić izrazili su svoje zadovoljstvo provedenim izborima za predsjednika HDZ-a i velikim brojem odazvanih članova HDZ-a na ove izbore. Od nešto preko 7 tisuća članova odazvalo se i glasovalo je 3.982 člana, što je 57% članstva izašlo na izbore, što je među najboljim rezultatima u cijeloj Hrvatskoj. Gledajući po općinama i gradovima glasovalo se u slijedećim postotcima: Požega 64%, Pleternica 66%, Lipik 53%, Pakrac 65%, Kutjevo 33%, Brestovac 33%, Velika 57%, Kaptol 34%, Jakšić 40%i Čaglin 41%. Ocijenjeno je da su u gradovima posebno bili veliki odazivi glasača.

- Unutarstranački izboru su prvi puta održani po principu jedan član – jedan glas u našoj najvećoj stranci HDZ. To je još demokratskiji način nego što se do sada biralo. Biran je samo predsjednik stranke a bez obzira što je bio samo jedan kandidat, Tomislav Karamarko, zadovoljstvo je što je dobio preko 90 tisuća glasova u cijeloj Hrvatskoj – rekao je predsjednik Lucić izražavajući svoje zadovoljstvo odličnim odzivom na području cijele Požeško-slavonske županije.

On je istakao da će se od sada stranka kada je došla na vlast više posvetiti gospodarskim programima i razvoju gospodarstva. Svojim djelovanjem sigurno će Hrvatsku izvući iz ovih poteškoća. Uskoro se očekuje da će stranka dobiti i članove predsjedništva, a do sada je član Predsjedništva bio Franjo Lucić. Zahvalio se svim članovima koji su izašli na glasovanje i dali potporu dosadašnjem i budućem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

- Program HDZ-a na području županije ide u dobrom smjeru, radi se intenzivno na svim projektima, a posebno su se zahuktali radovi u gradu Požegi. Ministarstvo regionalnog razvoja najavilo je raspisivanje natječaja za općine i gardove u kojima ćemo sigurno značajno participirati i ostvariti kapitalne investicije koje su bitne za razvoj naših sredina. Očekuju se i natječaji od ministarstava koji su bitni za ostale gradove, a na razni Požeško-slavonske županije očekuju se velika gradilišta. HDZ ima isključivo razvojni i gospodarski program i nove kapitalne investicije – zaključio je Lucić, koji je najavio 18. svibnja Sabor HDZ-a i nove dužnosnike. Sada slijede općinske i gradske Izborne skupštine HDZ-a, već od ovog tjedna, a na kraju slijedi Izborna skupština HDZ-a Požeško-slavonske županije. – Svi oni koji se misle kandidirati bit će prihvaćeni, ali od svakog kandidata očekujem da ima kvalitetno rješenja, da ima bolje rješenje od dosadašnjeg i svakog takvog kandidata će se podržati. Očekuje se više kandidata za funkcije.

Tekst/foto: Vladimir Protić