Subota, 20 Veljača 2016 11:54

Komadina u Požegi najavio bolji SDP

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PREDIZBORNA KAMPANJA – KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SDP -

POŽEGA – U tijeku je predizborna kampanja za predsjednika SDP-a, a gost u Požegi je bio Zlatko Komadina, koji je SDP-ovcima Požeštine predstavio svoj program u Restoranu Sara u Babinom Viru. Kako je stranački skup je bio zatvoren za medije, prije skupa Zlatko Komadina dao je izjavu za medije.

IMG 2596- Smatram da SDP može i mora biti bolji, trebamo promjene, moramo okupljati ljude i članove, a ne ih gubiti i da od naših ljudi ne nastaju neke lijeve stranke. Moramo uživati veće povjerenje građana nego do sada i doći u situaciju da ponovno vodimo Hrvatsku. Smatram da se SDP mora demokratizirati i decentralizirati, treba vratiti socijaldemokraciju u SDP i treba SDP vratiti članstvu koje mora participirati u donošenju odluka u kreiranju kadrovske politike i u pravilima igre u stranci. Zalažem se za novi status stranke koji će omogućiti veću participaciju članstva – rekao je Komadina koji je spomenuo da se zbog dosadašnje politike događala Holy, Josipović, te da nisu trebale te nove stranke.

On je upoznat sa sa radom županijskih organizacija, no kako je i Hrvatska različita po svojim dijelovima, misli da nije isto biti SDP-ovac u Rijeci ili Požegi, Osijeku ili Virovitici, a razlika je i u BDP-u između Slavonije i Dalmacije. Zalaže se za jednake uvjete svih građana, posebno zdravstvene zaštite, obrazovanja i kvalitete života.

- Neki su moju kandidaturu shvatili kao napad na aktualnog predsjednika, nama svima istječe mandat prema tome vraćamo naše mandate članstvu i članovi će izabrati predsjednika – kaže Komadina koji misli da je klima u stranci dobra, a sustav glasovanja, jedan član, jedan glas donijet će novog predsjednika.

Komadina je prokomentirao i aktualna događanja hrvatske politike i nove Vlade za koju kaže da je nastala pod čudnim okolnostima s dosta čudnih ljudi, koji nisu raskrstili s fašizmom. - Nastali smo na temeljima antifašističke borbe i naši branitelji su antifašisti koji su očuvali Hrvatsku u granicama stvorenim u drugom svjetskom ratu temeljem borbe antifašista. I HDZ, SDP i Most te sve relevantne političke stranke moraju biti antifašističke. Međutim pustili su zloduha iz boce, ksenofobiju i neofašizam i za to je zaslužan Tomislav Karamarko, plaše ljude s crvenim vragovima, istina i ovi moji geniji plaše ljude s crnim vragovima i dijelimo hrvatsko društvo te tako nastaju protestni glasovi – dodaje Komadina koji ocjenjuje da ova Vlada ima velike šanse da ne traje cijeli mandat, jer je premijer Orešković ustvari stranački premijer HDZ-a.

Kako smo saznali prošlog tjedna u Požegi je boravio i aktualni predsjednik SDP-a Milanović, ali za to nisu znali svi mediji, osim stranačkih. Komadina ističe da sada više nije nitko predsjednik, jer su pred članovima SDP-a sada sva trojica kandidati.

Tekst/foto: Vladimir Protić