Utorak, 05 Siječanj 2016 13:24

Smolčić: Tematskom sjednicom vratit ćemo odmaralište u Baškoj Požežanima, a onima kojima to smeta sami se otkrivaju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REAGIRANJE SMOLČIĆA NA CESARIKOV ZAHTJEV ZA RAZRJEŠENJEM PREDSJEDNIKA POŽEŠKOG GRADSKOG VIJEĆA  -

POŽEGA – Na istup predsjednika GO SDP-a Marijana Cesarika kojom traži razrješenje predsjednika GV grada Požega, odmah je reagirao prozvani Nino Smolčić. - Zašto sdp-u smeta otvorena rasprava kojom želimo kroz rad Gradskog vijeća donijeti jasan zaključak kako Požežanima vratiti odmaralište sada je svima jasno, a ono što žele  je od javnosti sakriti zašto su ga više od desetljeća davali bez javnog natječaja malo jednima pa malo drugima, a kao posljedica toga se broj Požežana svaku sezonu smanjivao. Iza svih tih postupaka krila se ideja da se isto dokaže kao ne isplativo i na kraju proda, a to sada želimo prekinuti.

Gospodin Cesarik, inače odličan zamjenik ministra zdravlja, čovjek koji je na toj funkciji opravdao povjerenje ne bi trebao i ne smije braniti višegodišnje pogrešne odluke sa odmaralištem, a pogotovo na način da brani najavljenu odluku Zdravka Ronka kako neće sudjelovati u donošenju zaključka koji bi omogućio povratak odmarališta Požežanima.

SDP neće učiniti samo to da izbjegne raspravu, nego sada žele i poništiti sjednicu koja bi udarila temelje napokon odgovornog upravljanja odmaralištem.  Čudi me da nisu i sada, u svom maniru, pozvali USKOK  zbog sjednice koja je otvorena za sve medije i jasnost.

Da sam za sazivanje tematske sjednice čekao sdp isto se ne bi nikada dogodilo, a sazvao sam je sukladno svim ovlastima Statuta, Poslovnika i Zakona. Podsjećam, ja obnašam dužnost predsjednika Gradskog vijeća i ne znam tko bi sjednice trebao sazvati.

I za kraj, ova tematska sjednica nije kako bi pričali o greškama sdp-a, nego kako bi ovo odmaralište na korištenje vratili djeci iz vrtića, učenicima, umirovljenicima, sportašima i svim ostalim Požežanima.

Cilj je vratiti odnarođeno odmaralište u Baškoj Požežanima i pozivam i sdp da to podrži. Ako to sdp-u smeta iskreno mi je žao – stoji u reagiranju koje potpisuje Nino Smolčić dipl. oec.

Tekst/foto: Vladimir Protić