Četvrtak, 10 Prosinac 2015 12:10

Obilježili 16. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRADSKI ODBOR HDZ POŽEGA POLOŽILI VIJENAC PODNO BISTE DR. FRANJE TUĐMANA -

POŽEGA – Delegacija Gradskog odbora HDZ-a grada Požega, Zajednice žena „Katarina Zrinska“ grada Požega i Klub utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman obilježili su 16. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Tom prilikom su položili vijenac zapalili lampione i poklonili se pred bistom dr. Franje Tuđmana koja se nalazi ispred zgrade Veleučilišta u Požegi.

IMG 7785- Ovo je za nas danas sveti dan, poklonili smo se pokojnom, ali uvijek živom predsjedniku. Utemeljitelj je HDZ-a i naše države Republike Hrvatske. Ovo je najmanje što možemo učiniti i poklonili se ispred njegove biste, zajedno s članovima udruga – istakao je Ante Šolić, predsjednik GO HDZ Požega, koji je zaželio da idemo dalje njegovim putem. Što god idemo dalje njegov put je sve teže pratiti, njegovu ideologiju i ljubav prema domovini teško je pratiti, ali HDZ će pokazati da ustraje na njegovom putu.

- Sigurno je da je prvi hrvatski predsjednik imao viziju ove države i hrvatskog društva drugačije nego što je to danas. Na žalost bit će potrebno puno mudrosti i puno dobre volje, znanja i upornosti da se Hrvatska vrati na one ideje i vrednote koje je on zagovarao i bio njihov promicatelj. Trebalo bi se hrvatsko društvo iz analizirati i vidjeti kakva je bila vizija tih godina kada se hrvatska država stvarala i oboga što imamo danas, a posebno u ovim teškim vremenima koja su teška i za državu a i za jedinice lokalne samouprave – dodao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Tekst/foto: Vladimir Protić