Srijeda, 04 Studeni 2015 19:04

"Most" potopio samog sebe u Požegi

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

MOST NA SVOJ PREDIZBONI SKUP NISMO NI DOČEKALI, NI MI NOVINARI NI TRI DUŠE U PUBLICI -

POŽEGA - Puno priče dozvolili su si ti iz Mosta u ovo predizborno vrijeme, bahato se razbacivali izjavama, kako se njihovim dolaskom trebaju tresti gaće u SDP-u i HDZ-u, pa čak dotle da će njih ove dvije velike stranke zvati u koaliciju, a da ne misle da su oni baš toliko neskromni, ali da očekuju da se premijersko mjesto ponudi njima.

IMG 5773Nakon takvih izjava nekoga tko se još nije nigdje dokazao u politici, baš mi je bio gušt da vidim te ljude, da postavim po neko pitanje, mada sam vidio još u Nedjeljom u 2, da uporni Stanković pokušava nešto izvući iz svog sugovornika Mosta, ali ne uspijeva, jer on pjeva samo jednu pjesmu koju je naučio.

Dobio sam poziv tog "Mosta" za predizborni skup, u Hotelu Grgin dol, danas u 11 sati, pa i konferencija za novinare. Dolazim 10-tak minuta prije, već čekaju dvoje kolega novinara i snimatelj s HTV-a, a u publici još nikoga. Uskoro stidljivo u publici se pojavilo troje "izgubljenih ovčica", tri duše, ali organizatora nigdje. Vrlo bezobrazno i neodgovorno, kada na skup koji si sazvao i na tiskovnu koju si najavio medijima, ti kasniš. Red je doći ranije, porazgovarati sa ljudima, jer pretpostavlja se da su to tvoji istomišljenici, družiti se s ljudima i novinarima, pa zato ste ih zvali.

Ali ne, prolazi i ona famozna akademska četvrt koja ima opravdanje samo ako smo poveli živi razgovor o, možda programu Mosta, no mostaša nema. Nema ih čak ni na vidiku, pa mi preostaje da napravim fotografiju u 11 i 19, pametni aparat pamti i sekunde, da me nebi netko kritizirao da sam bio nestrpljiv, te tri duše, sada sam prilično siguran da su to izgubljene ovčice. Napravio sam još i fotografiju predsjedavajućeg stola koji je tako očito bio prazan, usudio bih se reći kao i oni i njihov program, koji su tu trebali sjediti. Prazniji sam se osjećao ja još i više što sam takvim tobožnim misionarima i nadobudnim političarima dozvolio da me dovedu do gubljenja moga vremena. Zar zaista ima takvih koji misle da od ljudi mogu praviti budale, pa gospodo ovdje u Požegi sigurno ćete dobiti glasova u onom broju koliko ste izgubljenih doveli na ovaj skup, možda ulovite još koju budalu kao što sam ja bio kad sam došao na vaš tobožniji skup. Sve što bi dalje napisao bilo bi dodatno gubljenje vremena i prostora, no čitateljima moram prenijeti da i od njih ne bi napravili budale na izborima.

Inače na onom dobrom i starom divljem zapadu, takve su mazali katranom i dodali malo perja pa ispratili nogom u stražnjicu. Za mene se Most potopio već u Požegi. Potopili su ga sami.

Tekst/foto: Vladimir Protić