Utorak, 03 Studeni 2015 23:29

HDSSB: Kutjevo želi i imat će svoju saborsku zastupnicu Josipu Miličević

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

(PROMO ČLANAK) NAJVEĆI SKUP HDSSB U POŽEŠTINI – ZASJENIO MNOGE STRANAČKE SKUPOVE – VELIKA PODRŠKA I ČLANOVA DRUGIH STRANAKA KUTJEVČANKI I VETOVČANKIJOSIPIMILIČEVIĆ -

KUTJEVO–Veliki skup HDSSB u kutjevačkoj kino dvorani dao je punu podršku svojoj sugrađanki Josipi Miličević, koja je na drugom mjestu na listi broj 11 u 5. Izbornoj jedinici. Upravo to je i zatražio osnivač HDSSB-a, Branimir Glavaš ističući da je ona od prvog dana osnivanja HDSSB-a u Požeško-slavonskoj županiji, koji je odmah kada je došao u ovu županiju dobio tri vijećnika u Skupštini županije. Danas imaju i više vijećnika, a zastupljeni su sa vijećnicima i u općinama i gradovima ove županije, a Josipa Miličević je i predsjednica Gradskog vijeća grada Kutjeva.

- Moramo podići svoj glas i reći dosta, dosta takvom ponašanju i takvom odnosu prema Slavoniji. Mi i Slavonija želimo promjene koje jedino ovdje donosi HDSSB. Slavoniju na put oporavka mogu izvesti ljudi koji su se dokazali u Slavoniji, borci za slavonskog čovjeka i seljaka. Svi zajedno u borbu Za svoj dom – pozvala je Josipa Miličević.

- Ponudili smo mlade kandidate u ovoj izbornoj jedinici, u skladu s našom tendencijom da stavljamo mlađe kadrove, pa HDSSB takom ima i najmlađeg predsjednika jedne parlamentarne stranke, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Želimo mladima dati šansu, jer su mladi naša budućnost – istakao je Glavaš, i ponovio svima da se HDSSB nikome nije nudio niti sklapao koalicije, a niti neće, ni s HDZ-om, niti s SDP-om. Oni očekuju da se novi mandatar njima obrati za poslijeizbornu suradnju u kojoj će oni prvenstveno tražiti ispunjenje programa za razvoj Slavonije, sudjelovanje u Izvršnoj vlasti i dobivanje ministarstva poljoprivrede, koje će smjestiti ondje gdje je i trebalo biti, u Slavoniju. Pozvao je i sve one koji se još nisu opredijelili, ali i članove drugih stranaka, kojih je u velikom broju bilo na kutjevačkom skupu, da izaberu saborsku zastupnicu iz svoga kraja, Josipu Miličević.

Nakon završetka izbora sigurno neće biti parlamentarne većine bez zastupnika HDSSB-a, a to će značiti promjene u razvoju Slavonije, jer Slavonija više nema vremena čekati da se nekome ruka osuši. Nećemo čekati ničiju milost nego preuzeti stvari u svoje ruke, nećemo više po strani gledati kako nam mladi odlaze. HDSSB to može i hoće promijeniti, a moram istaći i demantirati da mi nemamo nikakav dogovor sa Zoranom Milanovićem, ali niti s Tomislavom Karamarkom i HDZ-om koji je već sklopio koaliciju s SDSS-om. HDSSB ne ide u nikakve koalicije, jer je u koaliciji sa svojim narodom– istakao je Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, pozivajući sve stanovnike Kutjeva i Požeštine da daju svoj glas listi broj 11 za 5. izbornu jedinicu.

Tekst/foto: Vladimir Protić