Ponedjeljak, 26 Listopad 2015 22:23

(PROMO) Karamarko: "Naša pobjeda dolazi nakon četiri godine ružnog sna"

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

(PROMO) VELIČANSTVENI SKUP DOMOLJUBNE KOALICIJE ZA 5. IZBORNU JEDINICU U POŽEGI -

Domoljubna koalicija predvođena predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom održala je predizborni skup u potpuno napunjenoj Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Bio je to veličanstveni skup u pobjedničkom ozračju, s brojnim zastavama RH i stranke HDZ-a s više od 3.000 članova i simpatizera. Svečani ton dali su jednako obučeni svi kandidati koalicijske liste u 5. Izbornoj jedinici, koji su u dvoranu ušli s Tomislavom Karamarkom na čelu uz velike ovacije i gromoglasan pljesak.

IMG 1870Prvi se skupu obratio domaćin, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Franjo Lucić, saborski zastupnik u dva mandata i kandidat na listi za 5. Izbornu jedinicu u novom sazivu Sabora RH. On je istakao nebrigu dosadašnje Vlade za Slavoniju, a posebno istakao i brojna usporavanja i onemogućavanja lokalnih projekata od pojedinaca iz SDP-a koji dolaze upravo iz naše sredine. - Danas na čelu HDZ-a imamo čovjeka koji želi prosperitet Slavonije i da se u njoj ostvari ono što do sada nije. Hrvatska demokratska zajednica ima program koji zna kako zaustaviti egzodus hrvatskog naroda. Naša je Slavonija opustošena zbog Vlade koja je ugnjetavala Slavoniju, poljoprivrednicima uzela milijardu i pol kuna iz državnog proračuna i obezvrijedili našeg seljaka. Dosta takvoj politici koja Slavoniju ugnjetava. Dajte povjerenje Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našem predsjedniku koji će biti premijer i osigurati Hrvatskoj bolju budućnost. Gospodine predsjedniče, povedite nas u budućnost. Ovaj napaćeni narod Hrvatske, Slavonije i Baranje, očekuje od Hrvatske demokratske zajednice boljitak – izrekao je Franjo Lucić, prekidan burnim pljeskom i odobravanjem nazočnih na skupu, dodajući da je svaki dan za vrijeme obilaska terena vidio probleme s kojima se suočava ovaj napaćeni narod, koji očekuje boljitak. Program Domoljubne koalicije svoj poseban akcent ima upravo na poljoprivredi i razvoju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na selu.

IMG 1882Osim članova HDZ-a sa liste za 5. Izbornu jedinicu skupu su se obratili i članovi Domoljubne koalicije Davor Vlaović iz HSS-a i Ivan Tepeš iz HSP dr. Ante Starčević, koji su istakli da njihove stranke i članovi zdušno podržavaju zajedničku koaliciju i programe koje su stavili pred sebe, programe koji znače boljitak za Hrvatsku.

Nakon što su se na pozornicu popeli svi kandidati koalicije u 5. izbornoj jedinici skupu se obratio prvi na listi, Božo Galić, predsjednik ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. On je u emotivnom govoru podsjetio da je ovaj narod Slavonije već svašta preživio, i ratove i poplave i izbjeglištvo. - U ove jesenske dane prisjećam se Domovinskog rata, prisjećam se naših branitelja. Preživjeli smo Domovinski rat, preživjeli smo poplave i sve nepogode, preživjet ćemo i izbjegličku krizu, ali vjerujte, još četiri godine ove Vlade Slavonija ne bi preživjela. To ne možemo dopustiti – rekao je Galić i pozvao sve članove i simpatizere HDZ-a i koalicijskih stranaka da krenu prema pobjedi.

Prilikom predstavljanja naravno da su kandidati iz naše županije dobili posebnu podršku i pljesak, a to su Franjo Lucić, na trećem mjestu, Alojz Tomašević na devetom mjestu i Antonija Jozić na četrnaestom mjestu.IMG 1876

Kao posljednji govornik za govornicu je pristupio predsjednik HDZ-a i kandidat za budućeg premijera RH, Tomislav Karamarko, posebno burno primljen od okupljenih u dvorani, u kojoj su osim članova koalicije iz Požeško-slavonske županije, bili i aktivisti i članovi iz Brodsko-posavske i Vukovarsko srijemske županije koje zajedno čine 5. Izbornu jedinicu. U svom govoru, predsjednik Karamarko istakao je da je Hrvatskoj potrebna prava promjena - nova politika i novo vodstvo: - Imali smo četiri godine obećanja i četiri godine propadanja. Hrvatskoj ne trebaju nova obećanja, potrebno nam je djelovanje! Potrebno nam je vodstvo koje će donijeti stvarne promjene – a osvrnuo se na rad i politiku dosadašnje Milanovićeve Vlade - Milanovićeva politika je propala. Gospodarstvo je u kaosu, izgubili smo 100.000 radnih mjesta. Građani su bespomoćni. Mladi ljudi zbog toga ispaštaju, a svjedoci smo šokantne nezaposlenosti – nastavio je Karamarko ističući i bitne razlike između dvije velike koalicije - Mi zastavu s hrvatskim grbom nosimo u srcu i duši. Želio bih da iz ove dvorane iziđete s čvrstom misli da Hrvatska ima nadu, snagu i ljude. Hrvatska može hraniti, ne četiri, već deset milijuna ljudi. Takvu Hrvatsku kakvu sanjamo možemo realizirati jer imamo program i projekte da Hrvatska bude bogata zemlja. Ovo je domovinska borba za svako radno mjesto, za svakog seljaka, za svakog mladića i djevojku koji žele napustiti zemlju – ističe Karamarko, koji je pozvao sve da budu aktivni i izdrže još ovo kratko vrijeme do izbora.

IMG 1865

Današnje vodstvo HDZ-a, nastavio je Karamarko, vjeruje u ovu zemlju i naše ljude. Vjeruju da sutra može biti bolje. Ali to neće donijeti pusta obećanja, nego samo rad: - Moramo oporaviti naše gospodarstvo. Potrebno nam je otvaranje novih radnih mjesta. Potrebno nam je zajedništvo. To je bit ove kampanje, to je ono što sam radio svoj cijeli život. Radimo zajedno sljedeća dva tjedna kako bismo izabrali promjenu koju Hrvatska treba i zaslužuje. Zato ćemo se boriti, a to može samo HDZ i naši prijatelji. HDZ diše plućima svog naroda i tako će uvijek biti. Izdržimo još ova dva tjedna. Budite jači, 8. studenog izaći ćemo svi i pokazati kako se voli svoja domovina - poručio je na kraju skupa Tomislav Karamarko, a u nastavku je sa svojim legendarnim pjesmama sve podigao i privukao u veliki zagrljaj Miroslav Škoro.

Tekst/foto: Vladimir Protić