Petak, 06 Ožujak 2015 21:43

Za načelnika Žarko Nemeček – Za svoj Čaglin

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

(PROMO ČLANAK) PREDIZBORNI SKUP HDSSB ZA IZVANREDNE IZBORE U OPĆINI ČAGLIN -

 ČAGLIN – HDSSB je večeras u Čaglinu održao svoj veliki predizborni skup za predstojeće Izvanredne izbore u općini Čaglin koji će se održati 08. ožujka. Na ove izbore HDSSB ide sam kao i u većini svojih izbornih nastupa, ne ulazi u koalicije i pod sloganom Za svoje, brani interes svih slavonskih općina i gradova i Slavonije u cjelini. U prepunoj dvorani Kooperacije Čaglin članovima i simpatizerima stranke predstavio se kandidat za načelnika općine Žarko Nemeček i njegov zamjenik Danijel Fridrih, te svi kandidati za općinsko vijeće Čaglina.

Skupu su se obratili i visoki gosti, saborski zastupnici Igor Češek, Boro Grubišić i Dražen Đurović, predsjednici općinskih i gradskih organizacija HDSSB-a Požeštine koji su pozvali članove stranke i simpatizere da izađu na izbore i svoje povjerenje poklone njihovim kandidatima.

- Naš cilj na ovim izvanrednim izborima za izbor načelnika i općinskog vijeća Općine Čaglin vođen je interesima svih naših naselja u Općini Čaglin, a to znači i svih naših stanovnika. Ovakav cilj jasno je izražen u Programu HDSSB-a, u programu koji se već danas provodi u nama susjednoj Osječko-baranjskoj županiji, a to je cilj oživljavanja svakog našeg obiteljskog gospodarstva, svakog našeg sela, jer smo kako vidimo „suočeni s problemom razvojnog zaostajanja Slavonije i Baranje, općim osiromašenjem i padom kvalitete življenja, kao i odlaskom pretežito mlađih stručnjaka u razvijenije sredine.

Konkretno to u općini Čaglin za kandidate na listi HDSSB-a za načelnika naše općine i naše općinske vijećnike znači da ćemo se usmjeriti na rješavanje slijedećih problema:

- Sređivanje zemljišnih knjiga provedbom katastarske izmjere na račun države.
- Sve je manje djece u našoj općini, pa danas kada je izgradnja vrtića u završnoj fazi odlučno ćemo se posvetiti zaustavljanju iseljavanje mladih iz naših čaglinskih sela, uz razvijanje  projekata kojima će se omogućiti otvaranje radnih mjesta i ostanak ljudi u našoj općini.
- Riješiti ćemo pitanje asfaltiranja cesta u Sibokovcu, Dobrogošću, Mokrešu, Dobroj Vodi, Jezeru, Stojčinovcu i Novom Zdenkovcu.
- Sva naselja u općini Čaglin trebaju imati vodovod; radit ćemo na dovođenju vodovoda u Vukojevicu, Kneževac, Vlatkovac, Zdenkovac, Novi Zdenkovac, Sibokovac, Dobrogošće, Ivanovce, Duboku, Mokreš, Dobru Vodu, Jezero i Stojčinovac.
- Uvest ćemo javnu rasvjetu u naselja Sovski Dol, Latinovac, Vukojevicu, Kneževac, Vlatkovac, Zdenkovac, Novi Zdenkovac, Sibokovac, Dobrogošće, Ivanovce, Duboku, Mokreš, Dobru Vodu, Jezero i Stojčinovac.
- Zalagat ćemo se da svi stanovnici Općine Čaglin imaju kvalitetnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu, a u tome ćemo kao prioritetni cilj imati projekt izgradnje nove moderne zdravstvene ambulante u Čaglinu i uspostavljanja kvalitetnog povezivanja svih naselja naše općine kroz pružanje brzih i kvalitetnijih usluga hitne pomoći.
- Obnovit ćemo Mjesne domove u našim naseljima, danas zapuštene i oronule.
- Ove i druge projekte realizirat ćemo sredstvima iz fondova EU u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i uz pomoć saborskih zastupnika HDSSB-a.
- HDSSB je politička stranka koja postoji samo radi Slavonije i radi rješavanja problema koje imaju Slavonci.

Dugogodišnje političko iskustvo i postignuti rezultati HDSSB-a na području cijele Slavonije i Baranje, kao i program naše stranke za razvoj regionalnog modela financiranja potreba u Slavoniji i Baranji, kao i povlačenje novca iz fondova Europske unije, a kojim će se više novaca izdvajati za ovo naše područje zalog je za davanje povjerenja upravo našoj listi za Općinsko vijeće Općine Čaglin – istakao je Žarko Nemeček, kandidat za načelnika općine Čaglin koji je pozvao sve stanovnike općine Čaglin da izađu na ove prijevremene izbore i svoj glas daju listi HDSSB-a.

„Ne daj Slavonijo da ti zamru njive, ne daj da ti zatru tvoje dično ime, ne daj da odu s njiva tvoji ratari, čuvajmo što nam ostaviše naši stari!“ – čulo se na kraju skupa koji su uveličali i mladi tamburaši „Poljadija“ svojom veselom tamburaškom glazbom.

Tekst/Foto: Vladimir Protić